Karalábés húsgombóc recept
60 perc
A Karalábés húsgombóc hozzávalói:
50 dkg darált hús
1 bögre rizs
1 tojás
4 kisebb(közepes) karalábé
2 babérlevél
1 nagy doboz tejföl
2-3 evőkanál liszt
3 evőkanál olaj
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál delikát
só, bors
A Karalábés húsgombóc elkészítési módja:
A darált húst összekeverem a rizzsel, tojással, sóval, borssal. A karalábét meghámozom majd lereszelem. Kevés olajon megpárolni. Felengedjük 1-1,5 liter vízzel. Gombócokat formázunk a húsból és a fazékba tesszük. Belereszeljük a fokhagymát, beletesszük a babérlevelet,beleszórjuk az ételízesítőt. Főzés közben az elfőtt vizet pótoljuk. Ha a gombócok megfőttek, összekeverjük a tejfölt a lisztel és behabarjuk.
Egy kevéske(tényleg kevéske) pirospaprikát tehetünk a húsgombócba. (1 kávéskanál)
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Hello Titti, 2012. júl. 1. 19:41
A karalábés húsgombóc elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.