Feketeribizlis-túrós mascarpone szelet recept
A Feketeribizlis-túrós mascarpone szelet hozzávalói:A tésztához:
5 tojás
10 dkg cukor
13 dkg liszt
1 dl étolaj
1 citrom reszelt héja
fél csomag sütőpor
A krémhez:
25 dkg túró
25 dkg mascarpone
12 dkg porcukor
fél citrom reszelt héja és leve
30 dkg feketeribizli
2 csomag színtelen tortazselé
A Feketeribizlis-túrós mascarpone szelet elkészítési módja:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájával a cukrot habosra verjük. Majd hozzáadjuk az étolajat, a citrom reszelt héját, a sütőport és a lisztet. Összekeverjük. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, és a lisztes masszához óvatosan hozzákeverjük. Zsírpapírral bélelt, oldalán margarinozott, közepes tepsibe öntjük, és 160 fokon tűpróbáig sütjük. A krémhez a túrót a cukorral, a citromlével és héjával kikeverjük, a mascarponét hozzáadjuk, krémesre verjük. A krémet elkenjük a kihűlt tészta tetején, majd a feketeribizliszemekkel beborítjuk a tetejét. A tortazselét a leírásnak megfelelően elkészítjük, és a gyümölcs tetejére öntjük. Ha megdermedt, szeletelhetjük!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2012. júl. 5. 10:03
A feketeribizlis-túrós mascarpone szelet elkészítési módja és hozzávalói.