Narancsbefőtt recept
A Narancsbefőtt hozzávalói:1kg narancs
1kg cukor
A Narancsbefőtt elkészítési módja:
Az egészen ép narancsokat jól megmossuk és megszurkáljuk.Nagy uburkásüvegekben 4 napig áztatjuk úgy hogy a vizet mindennap cseréljük.A cukorból 2.5 dl vízzel sűrű szirupot főzünk.A szeletekre vágott,magjától megtisztított narancsot a sziruphoz adjuk,és addig főzzük amíg az oldat telljesen besűrűsödik.kb 30-40 perc.Ekkor a narancsszeleteket a sziruppal együtt szélesszájú üvegekbe rakjuk lekötjük és szárazdunsztba tesszük.Csak 2 hónap múlva bontjuk ki ,amikor kocsonyásodni kezd.
Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2011. márc. 12. 21:19
A narancsbefőtt elkészítési módja és hozzávalói.