Főoldal » Receptek » Befőttek, lekvárok receptjei » Narancsbefőtt recept

Narancsbefőtt recept

A Narancsbefőtt hozzávalói:
1kg narancs
1kg cukor


A Narancsbefőtt elkészítési módja:
Az egészen ép narancsokat jól megmossuk és megszurkáljuk.Nagy uburkásüvegekben 4 napig áztatjuk úgy hogy a vizet mindennap cseréljük.A cukorból 2.5 dl vízzel sűrű szirupot főzünk.A szeletekre vágott,magjától megtisztított narancsot a sziruphoz adjuk,és addig főzzük amíg az oldat telljesen besűrűsödik.kb 30-40 perc.Ekkor a narancsszeleteket a sziruppal együtt szélesszájú üvegekbe rakjuk lekötjük és szárazdunsztba tesszük.Csak 2 hónap múlva bontjuk ki ,amikor kocsonyásodni kezd.


Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei


A narancsbefőtt elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook