Nagyon piros popsi:-( (beszélgetés)
Hát olvastam, hogy mit írtatok...nálunk egy hónap alatt jött ki 4 rágó foga, plusz a szemfogai bedurranva... piros volt a nunija, popsija,mindene, végigmentem, sudocrem, neograormon, propoliszos krém, aloés, tetran, canesten, popsiját mostam, minden tisztába tevésnél, nem hagytam sokáig rajta sem. Nos csődöt mondtak, a doki felírta a pimafucort krémet, 2 nap alatt elmúlt...
Most megint kijött, fog, oltás utáni reackió...stb
megint ezt kenem, majd kiváncsi leszek.
Neogranormon.
1-2 nap alatt eltünik.Viszont most meleg van és nem minden gyerek bőre bírja a vastag eldobható pelusokat,bepállik.Nekünk volt egy nyár amikor textil pelenkát kellett használni és otthonra rá se tettem,szabadon hagytam.Kemény időszak volt de hatásos.
Szia!
Bocsi, hogy csak most válaszolok...Szóval Aurobin kenőcsöt kapott a leányzó, + kamillás ülőfürdőt kellett minden este vennie. Ezektől szépen helyre is jött, így hála istennek nem tapasztalok már semmilyen tünetet nála. :)
Szia!
Jaj, nagyon sajnálom, de ilyen nálunk szerencsére nem volt még... Remélem, jó a kenőcs, amit kaptatok! Majd írd már le, hogy mi volt, és hogy javult-e a popsi!
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy van-e köztetek olyan, akinek a gyerkőcének berepedt a popsija a kemény széklettől? Kislányom sajnos így járt, ma voltunk a sebészeten, ahol kapott rá kenőcsöt. Ha veletek is megtörtént hasonló, kérlek írjátok meg nekem a tapasztalaitokat, köszönöm.
Szia!
Én minden pelenkázásnál lemostam kamillával, és nivea popsikenőccsel kentem be.
És soha többé nem lett neki piros.
Nálunk ez vált be.
(nátha esetén az orrunkat is nivea popsikenőccsel kenjük be, persze csak otthon, és nincs pirosság.)
Sziasztok!
nagyon javulunk- popsi ügyileg- már csak egy piros valami van- ahol feljött a bőr, az még fáj, de már legalább nem olyan gáz! A Propolis és a Sudocrem felváltva, ez volt a jó gyógymód! Most azt meg Neogranormonnal kenem!
Ez így igaz. Mi is így csináltuk. A lányaim atópiás bőrűek, jó pár dolgot nem ehetnek. Kb. 8 hós volt a nagylányom,mikor még nemtudtunk az atópiáról és a narancslé kimarta a fenekét. Szó szerint.
Neogranormont használtam, jól befűtöttem a szobát és csupasz popsival hagytam hemperegni fél-egy órát. Viszonylag hamar rendbe jött!
Szia!
Canesten! A legjobb,nekünk a doki mondta,amikor hólyagos és vörös volt babóm popsija. 2-3-szor lekentem neki és a hólyagok már el is tűntek. Ahogy látom,hogy kezd pirosodni,rögtön azzal kenem.
Köszönöm szépen a tanácsokat!
Mi is Sudocremet használunk mindig, nekünk az vált be. Tegnap kamillás fürdőt kapott, aztán Propolissal kentem be neki, éjszaka megint pelust kellett cserélni. Akkor Sudocremmel kentem. Reggelre kicsit javult, és már valamivel mérséklődött az ordítás is, ha lehet ezt mondani... Holnap megyünk dokihoz, remélem, ő ír valami kikeverőset, addig is maradok felváltva a Propolisnál és a Sudocremnel. Nekünk se a Neogranormon, se a Bapanthen nem vált be, csak simán, mint popsikrém, anno az elején...
Mindenre képes vagyok, csak ne lássam már szenvedni, mert ettől rosszabb nincsen! remélem, holnapra javulni is fog, és kapunk is valami gyógyszertári kencét, ami teljesen rendbe hozza. Igazából 3 percnél tovább nem volt kakiban szegénykém, de a napi kb. 20 széklet tönkrevágta a kis popóját:-( Tegnap már csak 8 volt, hááát, remélem, csökkenni fog a száma is mostantól!
Még egyszer köszönöm. Aztán ha javulunk, leírom ám, mi volt a pontos gyógymód!:-)
Sziasztok!
Nálunk az egyszerű gyógyszertári vált be,neve:Neonatorum.
Próbáltunk mi is Sudot,Neogranormont,külföldieket ... stb.
De a befutó a Neonatorum volt.
Este bekentem,és reggelre semmi nem látszott.
Most egyáltalán nem akarok kötekedni, de: Jó vastagon??????????????
Én is így kentem sokáig, de semmi értelme, sőt, bármelyi krémet minél vékonyabban kell kenni, hogy a sebző popó minél jobban tudjon szellőzni.
Jó vastagon bekenjük, akkor az a nyílt seb nem szellőzik és tovább terjed.
Mondom én is így csináltam sokáig, jó bőségesen kentem, egészen addig, amíg a doktornéni fel nem világosított, hogy a vastag kenőcsréteg gátolja a szellőzést és a mielőbbi gyógyulást
Kicsit durván hangzik a Canesten, mivel az gombára van, de ilyen esetekben használ.
Nálunk már mindhárom gyereknél előfordult egyszer, hogy hiába kentem bármivel nem múlt el. Végül a dokinál kötöttünk ki. A doktornéni elmondta, hogy ilyen kicsiknél sem ritka a gombás fertőzés a popsin. Ő kevert gyógyszertári krémet adott rá (Canesten is volt benne).
A harmadik gyereknél, amikor már ilyen durva volt a helyzet magam kentem C. kenőccsel és bevált.
Sőt egyszer hallottam a gyógyszertárban, hogy egy anyuka segítséget kért a gyógyszerésztől, már mindent kipróbált, és a gyógyszerész a C. kenőcsöt adta neki.
És még valami! A doktorténink még azt is mondta, hogy ilyenkor nem szabad vastagon bekenni a fájó felületet. Minél vékonyabban kell kenőccsel bevonni, hiszen, ha vastagon kenjük nem tud rendesen szellőzni.
Minenképpen ajánlom a C. kenőcsöt, nem drága, egy próbát megér.
Épp ebben a cipőben járunk, nem igazán tudom az okát. De már máskor is előfordult, kamillában fürdetem és neogranormont vagy körömvirágkrémet használok.
Ő is nagyon sír, amikor tisztába kell rakni. Remélem a mai fürdő segít rajta.
ennyire durva nálunk nem volt, de ha elcsunyult nálunk a körömvirág + sudocrem jött be, körömviág alulra, macera kenni rá a sudocremet de megéri, nálunk bejött
jobbulást
Nekünk 1x volt ilyen... A patikus azt ajánlotta,hogy vékonyan canestennel kenjem be aztán sudocrame-el. 2 peluscsere után elmúlt...
jah és a pelusozásnál ne törlőkendőt használj,hanem langyos vizet.
Szia!
A hámosodáshoz levegő is kell. Próbáltad levegőfürdőztetni? Mi fürdés előtt kb 20 percig pelus nélkül játszunk vele. (gumilepedő rajta textil pelus, azon Hédi)
sudocrem a teszen szokott jó áron lenni.
Egyébként szerintem a gyogyótári krém is jó. Eddig mit használtatok?
További ajánlott fórumok:
- Kisfiamnak nagyon piros a popsija, de hiábakenek rá neki bármit, nem múlik! Tud-e valaki jól bevált házipraktikát?
- Nagyon leégtem, tiszta piros vagyok, mivel tudnám eltűntetni?
- Most festettem át a szobám " meggybor" szinű pirosas árnyalatúra. Még bútorokat nem nagyon néztem hozzá. Szerintetek milyen szin illene ide?
- A kisfiam ráesett a fülére. Most piros és eláll, de nagyon. Lehet törés?
- Sziasztok, nagyon engedi a szinét egy piros nadrágom, befogja a lábam, a bugyim. Mit csináljak? Segítsetek.
- Boxer kutyámnak nagyon piros a szeme, és folyamatosan becsipásodik, mit ajánlasz rá?