Most festettem át a szobám " meggybor" szinű pirosas árnyalatúra. Még bútorokat nem nagyon néztem hozzá. Szerintetek milyen szin illene ide? (tudásbázis)
Én most festettem a szobát, alul bordóra felül erős narancssárgára. a kettő közé tapétacsíkot tettem. a mennyezet fehér. A bútorok fenyő színűek, de a kiegészítők feketék. Elég nagy és világos a szoba, tehát elbírja az erős színeket.
Valóban jó a vajszín, v. krémszín is. Meghatározó a világítás is, azzal nagyon sokat lehet javítani a dolgon. Este, ha gyergyát gyújtunk, akkor rendesen buja hangulata van. Mindenesetre a fekete kiegészítők nagyon klassz mediterrán hangulatot csinálnak ezeknél a színeknél.
A lila megfelelő árnyalat is klassz tud lenni a bordóval, de inkább csak kiegészítők terén. Bútorban talán a sötétbarna- olyan ében beütésű ^^. Vagy a fehér, ha illik a stílusodhoz.
Almazöld-mint már említették, de minden élénk szín jöhet, ha egy kis vidám szobát szeretnél, de ne legyenek túl sötétek az árnyalatok- legalábbis ne mind, variálni lehet, hogy az ágy, bútorok sötétebbek, takaró, párnák, vázák, függöny, sötétítő, stb. színesebbek.
Nálam a padlószőnyeg bordó, narancs/téglaszín a sötétítőm, középbarnák a bútorok, téglaszín az ágyam, hasonló narancs-bordó párna. A fal nagyon halvány barack- ezt szeretném erősebb narancsárnyalatra majd.
Nekem is az oldalfalak vörösek, a mennyezet fehér és "egyedi" szürkés szekrényem van hozzá, de a bézs és a krémszínek is passzolnak. Nekem főként fa kiegészítők vannak bükk színben, de ezen kívül még szürke és fekete :)
Eddig mindenki megdicsérte és ilyen keleti hangulatú lett a szobám a gyertyáktól és japán motívumoktól :)
Szia!
Nekem piros a szobám fala :D Szerintem a bordóhoz, piroshoz illik a fekete, bár ez így még gyászos, de egy kis fehérrel meg lehet bolondítani :) Szerintem ez a három szín eléggé passzol egymáshoz, hiszen nekem is hasonló és eddig mindenki dícsérte :D
További ajánlott fórumok:
- Milyen barna hajfestéket válasszak, hogy a végeredmény ne legyen vöröses árnyalatú?
- Hová lehet kidobni a régi bútorokat, mikor nincs lomtalanítás?
- Miért lett zöld árnyalatú a hajam, hogy tüntethetem el?
- Évek óta feketére festettem a hajam, de most szeretnék töle megszabadulni leszivatás nélkül! Tud valaki tippet adni? Lehetséges egyáltalán?
- Tartós fekete hajfestékkel festettem a hajam, de nem tetszik. Hogyan szedhetném le itthon a festéket, hogy vörösre festhessem be a hajam?
- Tegnap festettem a hajam "violet" szinből majdnem fekete lett. Mivel lehet sürgősen világositani rajta?