Kisfiamnak nagyon piros a popsija, de hiábakenek rá neki bármit, nem múlik! Tud-e valaki jól bevált házipraktikát? (tudásbázis)
Piros popóra, Naturland Popsikrémet használok.
Most használom először, és sokkal jobb, mint a Bepanten, Neugranormon vagy a Sudocrem.
Az ára is elfogadható.
Laktózérzékenység is kiválthat piros ekcémás pattanásos popsit.
És azt nem lehet kezelni semmivel, csak az étrend változtatásával.
SUDOCREM - antiszeptikus védőkrém.
Nekünk mindig ez hozza helyre már másnapra.
Szia nekem is érzékeny volt a kislányom bőre,nem volt mindegy mivel kentem.1 bizonyos krémre volt allergiás.
Sokat szellőztettük a popsiját,és persze lecseréltük a popsikrémet.Nekünk ez vált be.
Szia! Az én lányomnak+ismerőséknél is volt ez a probléma. Ekcéma, ami a pelustól van. Nálunk a bioptron lámpa segített, napi 2-3szor 6-8 perc. illetve levettem a pelust, amikor tudtam.
Nálunk is nagyon száraz bőrű a lányom, csak tiszta vízzel fürdetem, hónalj,talp, nemi szervek,fenék részen használok minimális szappant,vagy a babylove-os fürdető balzsamot(dm)
Szia!
Nekünk a pirosodáassal volt gondunk, de már javulóban vagyunk!
A száraz bőrre talán a fürdőolaj lehet a megoldás! Ha van baba olajad, csepegtess kicsit a fürdővízbe, az talán jó lehet!
De lehet, hogy hülyeséget mondtam!
Nekünk még bőrszárazság nem volt, csak bőrpír.
Szia!
Nalunk is ez volt a helyzet, illetve meg most is neha. Semmi kenocs nem segitett, egyaltalan. Akkor probaltam ki kinomban mar, hogy natur diszno zsirral kentem be a babam popsijat. Azonnal szeeml lathato volt a javulas es tokeletesen vedi a boret a babanak pisitol-kakitol. Azota is, ha latom, hogy bedurranni keszul a kis popsija, akkor johet a zsir par napig.
Nalunk csak ez segit!
Kicsit furcsálom, hogy nem sárga a színe!! Most vagy elcsesztek valamit a patikában amire kb. 0,01% esélyt adok, vagy a dokitok nem emuliens írt bele alapkenőcsnek.
Na mindegy, remélem használni fog. Jobbulást a picurnak, remélem hamarosan jobban lesz. :)
Szép estét!
A lényeg, hogy javuljon.
Remélem beválik a krém. :))
Sziasztok!
Mindenkinek köszi a segítséget!
Voltunk dokinál, aki ezt a halszagú büdös krémet írta ki, de nem sárga, hanem fehér.
Egyébként ma nappal pucéron hagytam, pelus nélkül, behintőporozva és így is sokat javult neki!
A Sudocrem, Neogranormon, gyógyszertári popsikrém nem hatott, vett ma apa Bepanthent, ha kellene, de egyenlőre kenjük a halszagúval!
Kíváncsi leszek, milyen változás áll majd be!
Köszönöm mindenkinek a hozzászólást!
Mi mindenféle krémet kipróbáltunk, de csak egy vált be. Receptre írják fel, gyógyszertárba keverik, sárga színű és döglött hal szaga van:D a belekevert csukamájolajtól. Sajnos nem tudom a nevét, de a gyerekorvos biztos ismeri.
Vastagon, pakolásként kell kenni amikor még csúnya és fáj neki, aztán amikor elmúlik minden pelusozásnál egy vékony kis réteget kenek neki. Azóta nincs problémánk (kopp-kopp-kopp).
szia!
voltatok már dokinál? mit mondott??
Nem csomósodik, ne krémezd, csak hintőporozd. Azt mondta egyszer nekem egy gyerekorvos, hogy ne panírozzuk a gyereket. :))
Remélem múlogat a pirosság. Bár csak egy éjjel telt el, szeretném. :))
Szia!
A Nivea pelenkakiütés elleni krémet próbáltad már?
Nálunk az nagyon jó volt!
Az lehet!
Egyáltalán lehet még kapni a patikában Hipermangán port? Az nem lenne jó neki, ha a fürdővízbe tenném és abba "áztatnám" a popót?
Én is emlékszem, a nagymamám használta az állatok itatásánál!
Talán ez erre is jó lenne??????
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek mit adjak az 1 éves kisfiamnak anyatej helyett: tápszert vagy tehéntejet?
- Hová tudok fordulni, hogy a kisfiamnak ne kelljen ismét első osztályban maradnia?
- 11 hónapos sokat betegeskedő kisfiamnak szeretnék valami immunerősítő vitamint, tudnátok segíteni?
- Segítsetek! Hogyan segíthetnék a kisfiamnak megszokni az ovit?!
- 5 éves kisfiamnak ki akarják venni az orrmanduláját.Ha van tapasztalatotok kérlek segítsetek.Picit izgulok, hogy jól döntünk e, ha engedjük!
- Mit vegyek az egy éves kisfiamnak szülinapjára?