Nagy kuktában lehet keveset főzni? (tudásbázis)
Gratulálok :))
Ha-ha, enyémet is az Anyósom fizette! Hogy majd az unokája mindig friss párolt zöldséget, meg husit egyen :)) Egyébként tényleg sokszor főztem benne a kis lurkóknak:)
Köszönöm a hasznos válaszokat! :)
Vettem egy 6 literes Fisslert.
Baromi drága, de az anyósom ragaszkodott hozzá, hogy ő fizesse. :D
Nekem 6 literes van, azt használom legtöbbet. Van egy 2.5 literes is, azt csak nagyon ritkán.
Az enyém olyan, hogy a teteje túllóg a peremén, így ha le akarom hűteni, csak hideg vizet folyatok rá, és kész! Nem kell várnom, hogy magától hűljön, és lemenjen a nyomás. Ha javasolhatom, csakis ilyet vegyél!
Az enyém Lidl-s, a 2 db együtt volt, nagyon jó áron.
Én mindig kuktában főzök. Amit nagyon ki tudok használni az a 4 l-es. Abból van 3 is. Ezen kívül van egy 6 literes nagy fazekam, ebben sonkát is és kocsonyát is, meg kukoricától a töltött káposztáig sok mindent tudok főzni, szóval nagy adagokat is.
Ne viccelj már, miért ne lehetne keveset főzni benne? Én még a kuszkuszt is ebben készítem! :) Pedig abból aztán tényleg nem sok kell:)
Hogy mennyire keveset teszel bele tőled függ, de a maximum viszont az oldalán van jelölve. Attól többet nem ajánlatos a szelepek miatt.
A kukta nem attól főz jól, hogy kevés vagy sok van benne, hanem hogy mi van benne!:)))) Ugye érted?:))) Szóval ha a gazdaságosságra kérdezel: mindenképpen a lehető legköltség kímélőbb minden szempontból, mert teljesen zárt térben, vízveszteség nélkül aromamegtartással főz. Nekem gyerekkoromban anyukám is ezzel főzött, én is szinte csak ezt használok. Sokkal gyorsabb, tisztább, nem bűzölög és terjeng az egész lakásban órákon át az ételszag, nem kell mellette állni és őrizni. Idő és energiatakarékos. Na, zengtem egy dicshimnuszt! :D De én tényleg szeretem!:)
Pl: az a csemegekukorica amit lábasban egy egész délután főznél, kuktában 20 perc.
Ha tudok segíteni valamiben, nyugodtan kérdezz priviben! :)
Nekem van ket hatliteres azokat hasznalom. Szoktam ugy is fozni, hogy tobb napra is es a hutobe is befer a polcra persze a fedojet nem hagyom rajta lezarva.
A kukta nagy goz nyomas alatt mukodik, es ezert ha nem eloirasszerint, elovigyazatossaggal, korultekintessel van hasznalva, balesetet is okozhat!!! Elovigyazatossag csak idodbe kerul, elovigyazatlanul, a korhaz mar nem!!!!
Ahol nagyobb a nyomas ott hamarabb megfol minden. Ezen az elv alapjan mukodik.
Olvasd el figyelmesen a hasznalati utasitasat!
De en ezek az alapveto elvek alapjan hasznalom az enyeimeket. Eddigi 20 ev alatt meg soha sem fordult elo semmi problemam.
A,Sohasem vedd le a tetejet, amig barmekkora go"z, nyomas is van benne!!!
B, MINDIG vard meg meg kihul, vagy a biztonsagi szeleppel engedd ki belole az osszes gozt!!!
C,Mielott felteszel valamit fozni, mindig ellenorizd a biztonsagi goz szelepek tisztak e nincsenek e eldugulva!!!
D, Uresen, vagy folyadek nelkul, sose tedd a tuz fole!!!
E, Sohasem tegyel bele tobb anyagot, mint a jelzett legnagyobb mennyiseg!!!
Nekem nagyon bevallt es nagyon szeretem hasznalni oket !
[nembeszelve arrol, kevesebb idod kell fozni, sokkal kevesebb gazt hasznalok! Miutan elerte a megfelelo goznyomast benne, joval lejjebb kell a langot is venni alatta! ]
igen,
Csak egy percel tovabb fog tartani, mig eleri a kello go"z nyomast...
További ajánlott fórumok:
- Kuktában mit lehet főzni?
- Mit lehet kuktában főzni? Nemrég kaptam, nem veszélyes?
- Szerintetek le lehet úgy fogyni, ha naponta 3szor eszel, 2szer keveset, 1szer sokat, amit megkívánsz, de még így is 1000kcal-en belül?
- Kecskesajtot ettem kismamaként.Nem is keveset.Most tudtam meg, hogy nem szabadna.Milyen veszélyei lehetnek?
- Számítógépezéstől illetve ha keveset vagyok a szabad levegőn lehetnek pattanásaim? Vagy ez tévhit?
- Ha eszek egy keveset, felpuffadok és teltségérzetem lesz, mitől lehet ez?