Kecskesajtot ettem kismamaként.Nem is keveset.Most tudtam meg, hogy nem szabadna.Milyen veszélyei lehetnek? (tudásbázis kérdés)
én 35-38-ra szoktam..hidd el nem lesz bajotok!!
Én most mentem.jó egészséget és ne aggódj..!!!!
Hidd el nem lesz semmi bajod tőle..csak ijesztgetik az embert..ha józan paraszti ésszel belegondol az ember..régebben se volt semmi baj..és akkor még nem is volt ekkora higiénia!!!
Úgyhogy szerintem a lehető legjobbat tetted..mert a kecske rengeteg gyógynövényt megeszik...és a teje az anyatejével vetekszik..
Köszönöm a válaszokat mindenkinek!
Egyébként holnap kell mennem tanácsadásra meg UH-ra is,úgyhogy majd beszélek erről az orvosommal.
Most azért kezdtem el aggódni,mert rokonom a fülembe ültette a bogarat.De egyébként semmi bajom.
Csak nagyon megijedtem,ahogy utána olvastam a neten,mert nagyon ijesztő dolgokat olvastam.Isten ments,hogy bármi baja legyen a babámnak!A camambertről tudtam,de a kecskesajtról nem.Gondoltam a kecskesajt a legtáplálóbb,miért ne ehetném...
70 fokon már elpusztulnak a kórokozók...
egy jó pár éve nagy port vert fel a dunántúlon hogy megcsípte a kecskét a kullancs..de tulajdonképpen külső belső paraziták ellen oltva vannak a jószágok..és ha ezt megcsinálják akkor nem tud a kullancs beleköltözni..
szerencséje van-volt.pl a nyers tejnél szokott gond lenni, ha kullancs-fertőzött kullancs megcsípi a tejet adó állatot a tejen keresztül az ember is elkaphat dolgokat.én ezért forraltam, a tejszínnel-házi nyers meg csak főztem-így nem ittuk nyersen.de mindenki maga dönti el.
ebben az állapotban egy kisebb gyomorrontás sem jön jól meg semmilyen betegség-mivel akkor esetleg gyógyszert is szedni kell-szóval szerintem jobb ha óvatos az ember.
Sajnos tényleg nem szabad enni, hallottam már olyat, hogy a kecsketej pl. lyme kórt terjesztett (elég nagy hír volt a TVben). Én is ettem különben terhesség alatt, háznál vettük és megkérdeztük, 70 fokra melegítették, állítólag az elég. Szerencsére nem lett baj. Ne izgulj, valószínű semmit se kaptál el, és az izgulás többet árthat a babának és neked. Kérdezd meg a készítőt hogy csinálta.
Különben a pasztörizálatlan tehén tej se javasolt terhesség alatt.
Nyugodj meg nem lesz tőle semmi baja a babának..hozzá vagy szokva a nyers tejből készült termékekhez...
és a kecskesajt nagyon is egészséges..amúgy meg a kalciumot a nyerstejből tudja a szervezet felvenni a lehető legjobban....és mindemellett immunrendszer erősítő is a kecsketej!!!
Igazából még sehogy... Szerintem.
1-2 nap múlva esetleg egy vérvétel kimutathatja a fertőzést. De ha megbízható helyről szerezted be, ahol jó a higiénia, szerintem nem lesz baj.
Amint érzel magadon bakteriális jellegű tüneteket, irány az orvos!
Ez akkora hülyeség..már ne is haragudjatok...
Miért ne lehetne megenni???
A sajtok nyers tejből készülnek..azért mert házi???
és most vajon hogy tudhatom meg hogy van-e baj?
most töltöm a 33. hetet.
A pasztorizalatlan tejben lehetnek olyan korokozok vagy parazitak, amik megbetegithetik a kismamat ha jol tudom. Szemely szerint a juhturoert voltam meghalva :D meg a sushiert. nyers halasat csak egyszer ettem, mikor mar majdnem megorultem, ugy kivantam :D
szerintem ne aggodj elore, ha valami furit tapasztalsz akkor menj dokihoz, de egyebkent egeszsegedre!
Pedig sajnos igen.
De nem maga a sajt, hanem a megevett baci.
Tejtermékekből csak a nyers, pasztőrizálatlant nem szabad enni, illetve házi esetén a forralatlant.
Húsból a nyers, félnyers dolgokat.
Ezek asszem a toxoplazmózis és a szalmonella miatt tilosak.