Munkahelyemen minden évben, decemberben kijelentenek, áprilisban vissza, normális ez, hogy lehet ilyet csinálni? (tudásbázis)
ezzel tényleg nem neked kell foglalkozni.
ugyanez vonatkozik mindenre, amit a cég levon kifizetőként a dolgozó munkabéréből: pld szja előleg, egészségbiztosítási járulék...stb. Ha a cég tőled levonja, onnantól kezdve ő tartozik az APEH-nak, magánnyugdíjpénztárnak...stb.
a felszámolóbiztos meg egy köcsög (szokás szerint...mind azok)
az a baj, hogy ha nem is írod alá, indokot találnak, hogy miért mondanak fel. ha meg találnak, többet nem vesznek vissza:(
ez a helyzet, nem?
kénytelen, ha a pénzéhez akar jutni
a csődeljárás kezdeményezését közzé teszi a Cégbíróság, és meghatározott határidőig be lehet nyújtani a követeléseket.
amelyik szállító, hatóság, nyugdíjoénztár...stb nem nyújtja be, az bukta a pénzt.
de! a munkabérek elsőbbséget élveznek mindegyikkel szemben. először az elmaradt béreket kell kifizetni.
erre kijelölnek egy felszámolóbiztostr, őt kellene megkeresni (Cégbíróság azt is közzéteszi)
na, megyek porszívózni.
a magánnyugdíjpénztár adhatja be a követelését a csődeljárás során. erre meg vannak a szabályok.
a magányszemély számláján az összeg jóváíródik attól, mert a befizetés a kifizetőt terheli, ő az adós.
sajnos semmit nem tehetsz. ha jogszerű a felmondás indoklása: pld a cég gazdasági helyzetére való tekintettel történő létszámleépítés (az autópályaépítőkkel csinálták ezt meg az idénymunka jellege miatt), akkor nem lehet belekötni.
egy munkaügyi bíróság is azt mondaná erre, hogy nem kell visszamenni oda mégegyszer.
hangsúlyozom, én ezzel nem értek egyet, de ez a mai magyar szomorú valóság.
A cég jogutód nélkül szűnik meg?
Azért mondtam, hogy el kell indítani, hogy nehogy megszüntessék, így még lehet, hogy van esély. Keress meg egy munkajogászt, gondolom egy beszélgetés nem kerül olyan sokba.
További ajánlott fórumok:
- Akik nagyon nem várják, hogy megjöjjön áprilisban :-)
- Mitől függ, hogy hecceli egymást egy férfi meg egy nő a munkahelyen?
- 2010 áprilisban született babák és anyukáik
- Teherbe estem, viszont nemrég kezdtem új munkahelyen. Rosszul viselem a terhességet, se táppénz se GYED?
- Hogyan tarthatnám titokban, hogy ne kerüljön a munkahelyembe?
- Segítsetek! Most szültem áprilisban, tanulni szeretnék, nyelvet, szakmát, bármit, hol, hogyan? Nem mennék vissza a régi munkahelyemre :(