Segítsetek! Most szültem áprilisban, tanulni szeretnék, nyelvet, szakmát, bármit, hol, hogyan? Nem mennék vissza a régi munkahelyemre :( (tudásbázis)
Kockáztatod az egészséged, hogy fennmaradjon valami abból, amit úgy hívnak, magyar, és nem kapsz érte cserébe semmit.
Elkeserítő.
Hát, elismerésem, ha egyedül meg tudtad tanulni az angolt. Nekem a nullánál is rosszabb a nyelvérzékem. A szavakat még úgy ahogy megtanulom, de a nyelvtant képtelen vagyok alkalmazni. Én németet "tanultam" általánosban, meg gimiben, de egy épkézláb mondatot ki nem tudok nyögni.
Megoszthatnád velünk, milyen tankönyvet, hanganyagot használtál.
A nyelvtanulásnak látom legtöbb értelmét.
Ha nem beszélsz angolul, akkor kb egy év alatt meg tudsz tanulni önnállóan angolul otthon. Ez után, ha már a tudásod stabil, keress egy nyelvvizsgaelőkészítő tanfolyamot, ez kb 3 hónapos, és tedd le a nyelvvizsgát. Én az egynyelvű ECL-t javaslom, ott a vizsgán nem kell fordítani.
Azért nem kivitelezhetetlen, mert én is uígy csináltam, pedig a nyelvvérzékem egyenlő volt a nullával, de pótoltam szorgalommal.
Nagyon szívesen leírom Neked, hogy miből tanultam. (Tankönyv, plusz hanganyag) és hogy mit kell még megvenned. Ez egyszeri beruházás, de egy életre szól, ha megtanulsz angolul.
bár én nem vagyok kismama, de sok mindent tanulnék, sok minden érdekel.
szabás-varrás, minden ami kézzel készíthető...
nyelvet már a neten keresztül is tudsz...
csak időt kell szánnod rá...
[link] itt vizsgalehetőség is van.
vizsgát szinte bárhol letehetsz
mit tanulnál?
mi érdekel?
Igen, ha nincs valakinek szakmája, akkor az állam támogatja - ez független attól, gyesen vagy-e.
De nekem már van szakmám, így ez alapból nem jár :-/
Szia :)
Én is tanulni szeretnék, de ugyebár a tanfolyamoknak elég borsos ára van. Voltam bent a munkaügyi központban, elmondtam, hogy elméletileg nem vagyok munkanélküli, de szeretnék más szakmát tanulni, mert az előző helyemre nem mehetek vissza (kicsit füllentettem - visszamehetnék, csak nem akarok). Azt mondták, vannak ilyen kismamát segítő beiskolázási támogatások, de csak akkor járnak, ha a baba elmúlt 1.5 éves.
Elég nagy baromságnak tartom, de ez van.
Szóval most várok...
További ajánlott fórumok:
- Akik nagyon nem várják, hogy megjöjjön áprilisban :-)
- Mitől függ, hogy hecceli egymást egy férfi meg egy nő a munkahelyen?
- 2010 áprilisban született babák és anyukáik
- Teherbe estem, viszont nemrég kezdtem új munkahelyen. Rosszul viselem a terhességet, se táppénz se GYED?
- Hogyan tarthatnám titokban, hogy ne kerüljön a munkahelyembe?
- 1 hét alatt be lehet tanulni egy új munkahelyen pályakezdőként?