Mitől jó a rántott sajt? (tudásbázis)
Dupla panír, brutál forró olaj. Ha vékonyra van szelve, nem feltétlen kell megfordítani. Camambert-et meg kell, de az nem is kifolyós. Legalábbis nekem az még sose folyt ki.
Igaz. Nem kell sok olajban sütni.
Bepanírozod,és bedobod a fagyasztóba 1 órára,utána sütheted,nem fog ki folyni.)
És még annyi, hogy sütés közben nem szabad egymáshoz érniük a sajtszeleteknek!
Nálam ez a sorrend: liszt, tojás, zsemlemorzsa, tojás, zsemlemorzsa. :)
..és mivel jó:citrommal és áfonyával:))
szinte lángoló olajba kell beletenni, és duplán panírozva. A sarkokra és élekre külön figyelve.
És persze a sajt minőségétől is függ az íze:-)
Mi szoktunk Camambert-t is rántani, isteni.
Duplán panírozd és aztán tedd be a hűtőbe kb félórára mielőtt kisütöd. Az olaj pedig jó forró legyen.
Kevés olajban, és forróban.:)
jól le kell hűteni a sajtot, szinte már majdnem fagyos, akkor gyorsan bepanírozom, és jó forró olajban 1-2 perc alatt megsütöm. Fontos, hogy az olaj forró legyen, mert különben a sajt elkezd olvadni, és esetleg ki is folyik.
Na ez jó ötlet ez lesz az ebéd:))))..imádjuk rántott gomba és tartár még:))
attól,hogy sajt van benne!:))
Akkor, ha rántott húsba van csomagolva! :-)
Trappista minden mennyiségen.
Azt hallottam,hogy a párizsiasan bepanirozott sajti egyáltalán nem folyik ki a bundájából!Hát...nemistudom lehet,hogy jó de akkor az már nem rántott sajt!
Amugy probálta már valaki?Sikerült?Fincsi lett?
trappista az igazi nálunk.
Én is olajsütőben szoktam sütni. Nálunk leginkább a trappistát szeretik,de én magamnak füstölt sajtból szoktam elkésziteni. Kétszer panírozom, de sajnos néha igy is kifolyik.
Én olajsütőben szoktam sütni. Nem vékonyra vágom a sajtot, s kétszer panírozom, mint ti.
A legfinomabb a C-ből, de a család T ból szereti.
Tilos megszúrni, mert akkor kifolyik.
Kétszer kell bepanírozni: liszt-tojás-liszt-tojás zsemlemorzsa.
A sajttól és a kirántástól, mikor kezd folyni az edényben.
Akkor jó, ha izlik. :))))
Trappista.egy panír,és nem fordítani,csak locsolgatni olajjal.Nagyon kafa!
attól, hogy finom :-) egyik kedvencem :-) camamberből ugyan sose ettem, de én azt ki is hagynám. pannónia sajt tud még büdi lenni olvadtan. de az a legfinomabb sajt :-)
Igen, ez gond lehet. Ha a camambert már nagyon éett (nem rossz, csak a belseje már igen-igen folyós), akkor büdi a szaga. Az üzletben úgy tudod megállapítani, hogy kicsit megnyomod. Ha úgy érzed, hogy a közepe kicsit beesik, puha, akkor érett a sajt. HA viszonylag kemény, rugalams, akkor valószínű nem érzed majd azt a jellegzetes szagot.
Úgy tudom, hogy akárhogy panírozzuk (szimplán, duplán) nem szabad sütés közben megfordítani a sajtot
Utoljára egybébként trappistából csináltam, dupla panírral, volt amelyikből kifolyt a sajt, volt amelyikből meg nem :) Régebben lehetett kapni külön rántott sajtnak való sajtot, de egy jó ideje egyik nagyobb üzletben sem látom.
További ajánlott fórumok: