Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Milyen sajtból szoktatok rántottsajtot sütni, ami nem folyik ki? fórum

Milyen sajtból szoktatok rántottsajtot sütni, ami nem folyik ki? (beszélgetés)


2010. okt. 30. 20:55

camambert sajtot szoktam rántani, duplapanír(nekem az liszt, tojás, morzsa, tojás, morzsa) a széleit jól lezárom, odafigyelek, hogy kis apró lyuk se maradjon, és valóban forró olajban kell sütni! beletszed és pár másodperc múlva megfordítod, de legjobb, ha olyan sok az olaj, hogy elsüllyed a sajt, így nem is kell megfordítani, amikor felpuposodik, kiveszed és kész is.

camambert + ribizli lekvár (saját, házi készítésű) valami mennyei...:)

2010. okt. 30. 15:20

Teljesen mindegy, hogy milyen sajtot rántasz ki, a lényeg a dupla panír és az, hogy ne szúrd bele a villát.

Jobban szeretem, mint a készen-vett, előre panírozott dolgokat.

19. costarika (válaszként erre: 15. - Hobnobs)
2010. okt. 30. 13:12
Nem igazán emlékszem, hogy gond lett volna vele, elég kevés kellett belőle. Inkább csak a színe miatt használtuk, hogy olyan legyen, mintha tojással lenne. Már 2 éve ettem ilyen bundával sütött kaját, de szerintem nem voltunk hasfájósak. Az csak átmeneti váltás volt. Meg persze akkor is jól jött, ha nem volt otthon tojás.
18. Clau26
2010. okt. 30. 12:46
medve sajt,csomó izben van..duplán panirozod és isteni finom
2010. okt. 30. 09:13
a másik meg, hogy kérget süss rá és ne lyukaszd ki :D
2010. okt. 30. 09:13

egyik sem folyik ki, ha rendesen bepanírozod és mindegyik nagyon finom


duplabunda, ez a titka

15. hobnobs (válaszként erre: 14. - Costarika)
2010. okt. 30. 08:44
igen az is egy megoldás. de nekünk fájt picit a hasunk a s.borsó liszttől...Nektek nem?
14. costarika (válaszként erre: 12. - Hobnobs)
2010. okt. 30. 08:33
Mi a tojást sárgaborsó liszttel helyettesítettük. Csak kis vízzel összekevered és ugyanúgy panírozol, mintha tojás lenne.
13. 04e95f637a (válaszként erre: 11. - Hobnobs)
2010. okt. 30. 08:33

Igen,igen azt a kis zacskósat mondom,ami vízben van!Én leszűröm,és egy kicsit leitatom róla papírtörlővel,nehogy pattogjon az olajban! :)


Én így csinálom:liszt,tojás,liszt,tojás,zsemlemorzsa,nagy láng,forró olaj...sosem folyik a sajt szét,mindegy melyiket csinálom! :)


Nézd meg az olajat,mennyire forró!Úgy ahogy írtam!Van mikor úgy csinálom,hogy a kezemen van a panírmorzsa,abból morzsolok le,hogy megnézzem,mennyire serceg!Így tudom ellenőrizni az olaj forróságát!:)


Amúgy,szívesen!

12. hobnobs (válaszként erre: 10. - Wencus)
2010. okt. 30. 08:23
jó ötlet köszi! a tojás kell valamivel helyettesíteni. mondjuk növényi keményítő? kipróbáljuk köszi
11. hobnobs (válaszként erre: 8. - 04e95f637a)
2010. okt. 30. 08:22

kis mozarella jó ötlet!!!!!!!!!!köszi!

az amelyik vízben van és úgy árulják zacskóban?

mindenképpen kétszer panírozom amúgy de sokszor ez sem segít. A tojás hiánya miatt pedig állni kell hagyni sütés előtt. de lehet, hogy nem forró olajba tettem bele és azért folyt ki...

10. wencus
2010. okt. 30. 08:20
Én sajtgolyót csinálok 30 dkg sajt reszelve 1 tojás só nem kell lehet szerecsen dió kicsit állni hagyjuk és zsemlemorzsába forgatva kicsi golyótkat formázunk, bele az olajba és kész. Nincs 50 kiló panír és gyors és nem folyik ki!!!
2010. okt. 30. 08:18

Én a panírozás után egy kicsit beteszem a mélyhűtőbe.

Majd forró olajban kisütöm.

2010. okt. 30. 08:18

Nagy lángon kell sütni,forró olajban,nem folyik ki!

Én úgy szoktam megnézni az olaj forróságát,hogy egy kis zsemlemorzsát szórok az olajra(nem,egy zacskóval,nem is egy csipettel,tényleg nagyon nagyon minimálisat),ha serceg akkor jó! :)


Szoktam venni kis zacskó Mozzarellát,és a kis golyókat panírozom be,isteni finom :)

7. makaréna (válaszként erre: 1. - Hobnobs)
2010. okt. 30. 08:12
Szia! Nagyon forró olajba tedd, és hirtelen gyorsan süsd meg, ne túl sokáig, mert felesleges, és azért is kifolyik.
2010. okt. 30. 08:09
Én trapista sajtot szoktam, és természetes dupla panirral, és még mindig sikerült!
2010. okt. 30. 08:07
Ja, amúgy trappista...
2010. okt. 30. 08:06
Mindenképpen kemény sajt kell. Azt tanácsolta egyszer egy kolléganőm, hogy sütés alőtt tegyem be a mélyhűtőbe a bepanírozott sajtot pár órára, és utána hirtelen süssem meg. Nekem bevált. Na meg fontos a dupla panír is. :)
2010. okt. 30. 08:06

Bocs, Pennyben.


Amúgy szia! :-)

2010. okt. 30. 08:05
pennyben szokott lenni rántani való sajt,kb. 500 Ft egy rúddal,az biztosan jó! Én amúgy sima Trappistából készítem.
2010. okt. 30. 08:03

Mi tojásmenteset készítünk tehát a panír más, de még nem sikerült jó sajtot találnom hozzá ami nem folyik ki és fínom is...

Köszi a tippet!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook