Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mitől jó a rántott sajt? fórum

Mitől jó a rántott sajt? (tudásbázis)


1 2
2014. júl. 16. 15:21
Attól, hogy friss. :-)
45. dafke
2013. dec. 6. 11:04
Dupla panír, brutál forró olaj. Ha vékonyra van szelve, nem feltétlen kell megfordítani. Camambert-et meg kell, de az nem is kifolyós. Legalábbis nekem az még sose folyt ki.
44. grizus (válaszként erre: 42. - Annuska00)
2013. dec. 6. 03:58
Igaz. Nem kell sok olajban sütni.
2013. dec. 6. 03:44
Elsősorban a jó sajttól.
2013. dec. 5. 16:36
Bepanírozod,és bedobod a fagyasztóba 1 órára,utána sütheted,nem fog ki folyni.)
2013. dec. 5. 14:16
Semmitől. Bocs :)
2013. dec. 5. 14:15
Semmitől,nem szeretem.
2011. jan. 4. 12:44
És még annyi, hogy sütés közben nem szabad egymáshoz érniük a sajtszeleteknek!
38. capuccino77 (válaszként erre: 23. - H.editke)
2011. jan. 4. 12:33
Nálam ez a sorrend: liszt, tojás, zsemlemorzsa, tojás, zsemlemorzsa. :)
37. 1eb84e4bad (válaszként erre: 36. - Klimpírozi)
2009. jan. 15. 00:13
így van :-)
36. Klimpírozi (válaszként erre: 35. - 1eb84e4bad)
2009. jan. 14. 23:53
..és mivel jó:citrommal és áfonyával:))
2009. jan. 14. 23:45

szinte lángoló olajba kell beletenni, és duplán panírozva. A sarkokra és élekre külön figyelve.

És persze a sajt minőségétől is függ az íze:-)

Mi szoktunk Camambert-t is rántani, isteni.

2009. jan. 14. 14:24
Duplán panírozd és aztán tedd be a hűtőbe kb félórára mielőtt kisütöd. Az olaj pedig jó forró legyen.
2008. nov. 29. 15:43
Kevés olajban, és forróban.:)
32. DOMA
2008. jan. 19. 16:10
jól le kell hűteni a sajtot, szinte már majdnem fagyos, akkor gyorsan bepanírozom, és jó forró olajban 1-2 perc alatt megsütöm. Fontos, hogy az olaj forró legyen, mert különben a sajt elkezd olvadni, és esetleg ki is folyik.
31. Rika1
2008. jan. 18. 06:29
Na ez jó ötlet ez lesz az ebéd:))))..imádjuk rántott gomba és tartár még:))
2007. okt. 9. 20:09
attól,hogy sajt van benne!:))
2007. aug. 20. 21:20
Akkor, ha rántott húsba van csomagolva! :-)
2007. aug. 14. 21:07
Trappista minden mennyiségen.
2007. aug. 14. 20:47

Azt hallottam,hogy a párizsiasan bepanirozott sajti egyáltalán nem folyik ki a bundájából!Hát...nemistudom lehet,hogy jó de akkor az már nem rántott sajt!

Amugy probálta már valaki?Sikerült?Fincsi lett?

26. dobos
2007. júl. 28. 15:56
trappista az igazi nálunk.
2007. júl. 25. 22:47
Én is olajsütőben szoktam sütni. Nálunk leginkább a trappistát szeretik,de én magamnak füstölt sajtból szoktam elkésziteni. Kétszer panírozom, de sajnos néha igy is kifolyik.
2007. júl. 25. 21:59

Én olajsütőben szoktam sütni. Nem vékonyra vágom a sajtot, s kétszer panírozom, mint ti.

A legfinomabb a C-ből, de a család T ból szereti.

Tilos megszúrni, mert akkor kifolyik.

2007. júl. 25. 17:14
Kétszer kell bepanírozni: liszt-tojás-liszt-tojás zsemlemorzsa.
22. NOA
2007. júl. 24. 20:17
A sajttól és a kirántástól, mikor kezd folyni az edényben.
2007. júl. 24. 09:49
Akkor jó, ha izlik. :))))
2007. júl. 23. 10:00
Trappista.egy panír,és nem fordítani,csak locsolgatni olajjal.Nagyon kafa!
19. LoLiNa
2007. júl. 7. 07:05
attól, hogy finom :-) egyik kedvencem :-) camamberből ugyan sose ettem, de én azt ki is hagynám. pannónia sajt tud még büdi lenni olvadtan. de az a legfinomabb sajt :-)
18. Loni (válaszként erre: 15. - E71af41436)
2007. jún. 8. 17:33
Igen, ez gond lehet. Ha a camambert már nagyon éett (nem rossz, csak a belseje már igen-igen folyós), akkor büdi a szaga. Az üzletben úgy tudod megállapítani, hogy kicsit megnyomod. Ha úgy érzed, hogy a közepe kicsit beesik, puha, akkor érett a sajt. HA viszonylag kemény, rugalams, akkor valószínű nem érzed majd azt a jellegzetes szagot.
2007. jún. 8. 16:27

Úgy tudom, hogy akárhogy panírozzuk (szimplán, duplán) nem szabad sütés közben megfordítani a sajtot


Utoljára egybébként trappistából csináltam, dupla panírral, volt amelyikből kifolyt a sajt, volt amelyikből meg nem :) Régebben lehetett kapni külön rántott sajtnak való sajtot, de egy jó ideje egyik nagyobb üzletben sem látom.

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook