Hogyan kell rántott sajtot sütni, hogy tutira ne folyjon ki? (tudásbázis)
kecskéből még nem ettem, de tehéntejből készültet igen
kecskesajtból nem olyan finom?
házisajt tuti nem folyik ki
ha meg csak bolti van akkor 2x kel panírozni
Sziasztok!
Én sem szeretem a dupla panírt,mert rendkívül pepecselős az elkészítése (már eleve a bundázásnak...)
Kipróbáltam egy dolgot és nekem bevált: a panírozást úgy kezded mintha orly-módra készítenéd az ételt. Ez annyit jelent hogy a lisztet és a tojást összekeverem sűrű masszává (a sör helyett kis vizet használok), ebbe mártom a sajtot, lecsöpögtetem, majd bele a panírmorzsába és jól megszórom a tetejét is.Pár perc múlva megnyomkodom hogy minél több morzsát vegyen fel...
Dupla panír, de úgy,hogy mindenütt teljesen fedje a sajtot. Lisztbe forgatás előtt vizezd be egy kicsit, így jobban tapad. Fontos,ha villával panírozol ne szúrd bele és csak nagyon finoman érj hozzá. A lényeg, hogy a panír sehol ne sérüljön meg. A forró olaj is fontos, de bőven legyen olaj az edényben, hogy ellepje a sajtot.
Szerintem a kaskaval sajt az egyik legfinomabb rántva. Csak ritkán lehet kapni......legalábbis mifelénk.
én is a dupla panírra szavazok!
Ja, és nagyon meleg olyaban, hirtelen sütni!
Csak a panírnak kell megpirulni, nem úgy, mint a rántott husinál.....
liszt-tojás-prézli-tojás-prézli. én csak így szoktam és nem folyik ki.
Viszont egyszer hogy jártam :DDDDD kész a rántott sajt, beleállítottam szépen egymás mögé a jénaiba, lefedtem. kb negyedóra múlva ettünk. párom beleharap, és csak a prézli volt :DDDD merthogy melegen állítottam a sajtot és lefolyt :DDDDD párom meg a tetejébe harapott :DDDDDDDDDD
További ajánlott fórumok:
- Ha rántott húst készítetek, a fennmaradó használt olajat felhasználjátok még vagy már nem?
- Kiszáradt rántotthús szeletekkel mit lehet kezdeni? Céges buliból kaptuk
- Ki, hogy csinálja a krumplipürét és a rántott húst, hogy jó puha legyen?
- Az éttermekben a rántott sajtot abban az olajban sütik ki, amiben a rántott húst?
- Hogy kell sütni a sajttal töltött rántott húst, hogy ne folyjon ki a sajt belőle?
- Milyen sajtból szoktatok rántottsajtot sütni, ami nem folyik ki?