Mit tehetnék hátfájás ellen, 20 évesen? (tudásbázis)
Még jobb a gyógyvíz! A Lukács! Na, az csodát tesz, annál jobb csak egy létezik: a hévízi gyógytó.
És a víz alatti gyógytorna.
Arra a megállapításra jutottam, hogy minden monoton munka káros.
Aki áll, az abba gebed meg, aki fizikai munkát végez, hamar elkopik és lehetne sorolni.
Tényleg egyetlen ingyen ellenszer van: a megfelelő mozgás kiválasztása.
az akkupunktúra nagyon hatásos, nekem a mozgásszervi problémám (alig bírtam járni) csak az segített.
sajnos úszni nem tudok. és hát az ülőmunka elég káros...
Egyetértek, különösen a 40 éves kori előrejelzéssel.
A fórumindító helyében a squash, az aerobic helyett úszni járnék, mert a mozgásszervi problémákra az úszásnál jobbat még nem találtak fel. Legalábbis olyat, ami a kispénzűek számára is elérhető.
Messze van az uszoda? Az oda-vissza jutáshoz be lehet iktatni sétát, esetleg összeállni több koleszossal és taxival jönni-menni. Időrabló a hajszárítás? Ha ezen múlna az úszás, az egészségem érdekében rövid hajat hordanék.
A masszázsról az a véleményem, hogy nagyon-nagyon jó, de nem sokat ér, ha nincs rendszeresség, heti minimum 2 alkalom.
Szia! Én azt javaslom, hogy vedd nagyon komolyan és a hátizmokat erősítsd meg, nem ártana először gyógytornászhoz fordulni, illetve orvossal is megnézetni nincs-e már gerincsérv vagy kitüremkedés, mert akkor arra külön kell figyelni.
Nekem nem fájt a hátam, viszont nem megfelelő tartásban sokat tanultam, amikor meg észrevettem, hogy baj van, már késő volt, 2 év hátfájás után bénulásig romlott az állapotom. Egy éve küzdök, de amit elrontottam teljesen nem tudom helyrehozni, ami viszont rajtam áll azt megteszem.
Talán egy ilyen tartásjavító heveder segítene tanulás közben is
A térdeplős szék is jó, az nem is foglal sok helyet. Talán az a legjobb, ha ezeket váltogatod, pár óra ágyon tanulás, pár óra labdán, pár óra a térdeplősön vagy a dinamikus párnán.
Munkahelyen nagyon jó székeink vannak, dinamikus párnán ülök, 8 óra ülés után ugyanúgy fáj a hátam, pedig én is nyújtózkodok, óránként felállok, sokat sétálok stb. gyógytornász mondta, hogy bármin lehet görnyedve ülni, ha nem figyelsz a tartásodra...
A jóga is nagyon jó, megerősíti a törzsizmokat, megtanít helyesen ülni, ha rendszeresen jógázok, semmi bajom, és azt talán könnyebb is beépíteni a vizsgaidőszakba, mint az uszodába járást. Pl. youtube tele van jobbnál jobb jóga videókkal, úgy ki se kell mozdulni otthonról.
Szia! En gumilabdan szoktam ülni, ha nagyon nem birom, iroasztalnal is.
Amikor meg tanultam, sokszor tanultam az agyban ugy, hogy a hatam a falnak tamasztottam.
Orvosi egyetemre járok, szóval rengeteget görnyedek a könyv fölött ülve. A szék amin tanulok, nem támasztja alá a hátam , de olyan kicsi a koliszoba hogy másfajta be sem férne.
Tanulás közben gyakran nyújtózkodok, megnyújtom a hátam , akkor ideig-óráig jobb. Sportolok, heti egy squash illetve egy aerobic , sokat sétálok , néha masszőrhöz is eljutok... De semmi sem hoz pár óránàl tovàbb tartó javulást. Úszásra gondoltam még, de nagyon messze van tőlem uszoda, és hajszárítással- mindennel együtt rengeteg idő.
Van valami tippetek esetleg? Tudom hogy görnyedten tartom magam , viszont napi tizen x óra tanulásnál nem tudok odafigyelni rá.
További ajánlott fórumok:
- Állandóan szédülök! Mit tehetnék ellene?
- Békainvázió a falunkban, kertben már nem lehet kint tartózkodni a gyerekekkel. Mit tehetnék ellenük?
- Nagyon izzad a tenyerem! Mit tehetnék ellene?
- Új lakókat költöztetett be az önkormányzat, zajosak, viselkedni nem tudnak, hol, hogyan tehetnek a lakók panaszt ellenük?
- Estére már hulla fáradt vagyok, mit tehetnék ellene? Főleg a szemem fáradt.
- Kismamák, tanácsot kérnék! Fejfájás és hányinger ellen mit tehetnék?