Új lakókat költöztetett be az önkormányzat, zajosak, viselkedni nem tudnak, hol, hogyan tehetnek a lakók panaszt ellenük? (tudásbázis)
Szia! Nem lehetett könnyű neked sem! :-( Azért szőrnyű hogy ilyen világban élünk :-(
Remélem sikerül megoldaniuk a problémát hisz a saját érdekük ha nyugalmat akarnak! Majd írok! :-)
Szia!
Sajnálkozva olvastam a történetet. Huszonévesen éltem hasonló helyzetben egy albérletben. Báár, ott nem volt annyira népes a család, mert csak 3 gyerek volt apuka nélkül. Én földszinten laktam, és rendszeresen az ablakom alá telepedtek ki. Meg a hozzájuk járó ismerősök is. Voltak egynéhányan.
Nem lehetett tőlük semmit sem csinálni, de még csak szellőztetni sem. Jujj, de rossz volt. Kértem őket szépen, csúnyán, semmi értelme nem volt. A végén már a kis 4 éves gyerek dobálta kavicsokkal az ablakom a felnőttek biztatására.
Természetesen a jogaikkal teljes mértékben tisztában vannak, és nagyon kell vigyázni a velük szemben használt SZAVAKRA is, bizonyos dologokat nem lehet kimondani, mert akkor az ember meg van lőve. (Nem szó szerint, vagyis ki tudja.. ). Képesek arra is, hogy telefonnal felvegyék az elhangzott vitát, persze "titokban". Aztán jajj annak, aki "csúnyát" mond. Ravaszok voltak nagyon :( Nálam a költözés oldotta meg a helyzetet. Nem ők mentek, hanem én :) Aztán azóta éltem/élek még másik 4 társasházban, de mindenhol voltak problémák. Dohányzás a lépcsőházban, teleokádott környék és hangoskodás (fényes nappal) a szomszédos italbolt miatt, stb. stb.
Valami mindig van, legalábbis az én esetemben.
Tapasztalatom szerint a közös képviselő nyújthat valamennyi segítséget, de ez nem minden esetben megfelelően hatékony. Pl. kiírta a lépcsőházban, ohgy tilos a dohányzás és pénzbírsággal sújtható és még az adott lakóval is beszélt, de nem sok értelme volt. Ugyanúgy "füstös" lakásban éltünk 1, majd 2 gyerekkel. El is költöztünk, mert nem tudtuk másképp megoldani a helyzetet!
Megoldást csak a kertesház jelenthet...
Esetleg mág tényleg meg lehet próbálni az ÖSSZEFOGÁST- amit már előttem is írtak. Addig zaklatni napi szinten az illetékeseket (telefonon, levélben, mindig más lakó), amíg meg nem unják, és nem tesznek valamilyen lépést. Ugyanakkor azt is reálisnak tartom, hogy az adott problémák nem fognak megfelelő okot szolgáltatni a lakók "elköltöztetésére".
Írj majd, ha van valami fejlemény, kíváncsi lennék rá!
Hát ez az, akkora súlyos dolgot nem csinálnak hogy akár a rendőrséget kilehessen hívni, bár a múltkor épp ölték egymást, vér is folyt, akkor kijöttek de nem történt semmi)csak egyszerűen nem tudnak viselkedni gátlástalanok.
Nemrég az unoka nővéremnek ajánlottak egy lakást a 8.ker-be, de ő lett volna a házban az egyetlen "fehér" ezért meg kellett indokolnia írásban hogy miért nem fogadja el, mert a kultúrája az ottani lakókkal nem egyezik..
Az a baj hogy túl nagy lovat adtak alájuk és ezzel visszaélnek! Nem tudom mit lehet tenni!!! :-(
Társas ház azt hiszem kb 10 lakás van, udvarral. Pár hete beköltöztetett 2 család hangoskodik....... Nem lehet velük szót érteni..
Nincs közös képviselőjük.
Felháborító hogy ezek mindent megtehetnek. Ma is beszéltem az ismerőssel, azt mondja ma is kint élik az életüket ordibálnak (ez náluk a beszélgetés). Szeretne pihenni de nem lehet tőlük. Mondtam szólj rájuk hogy csendesen mert pihennél. Nem lehet leugották a szomszédot is hogy takarodj befelé... Rendőrség meg nem foglalkozik velük :-(
Elköltözni??? Hová? Önkormányzatiban lakik, de ha kérne másikat ő tuti nem kapna! :-((((
AtyaÚÚÚRIsteeeen! Hát akkor őők aztán tényleg meg vannak áldva..mármint az ismerősödék.
Akkor én még ne is szóljak, hogy csak szimplán hallom mindenki életét, és magánéletét, és az alsó szomszédunk megfenyegetett, hogy az alig 1,5 éves gyerekem zajong...:o Nem irigylem őket...
Nagyon sajnálom! Őszintén. De azért ne adják fel!
Köszi! :-) Nagy bizony! :-(
Nincs közös képvislőjük mindenért az önkormányzathoz kell fordulniuk. Kicsi ház közös udvarral, kitelepednek a fűre, hangoskodnak, mászkálnak kéregetnek, az összes rokonuk ott tartózkodik reggeltől éjjelig... rájuk szólni nem lehet..... :-(
Mindenkinek van felettese.
Bogozd a törvényeket.pl. csendrendelet
Ha az elején nem fogjátok meg,többé soha.
Azt hiszem a sorrend. Közös képviselő - szóbeli és írásbeli figyelmeztetés - amennyiben a ház SZMSZ-ben rögzített időkorlátait és házirendjét túllépve "viselkednek". Amennyiben az általános csendrendeletet is sértik, rendőrési feljelentés. Ez utóbbi értelme és hatékonysága hallomásom szerint sokszor megkérdőjelezhető. A helyi jegyzőnél feljelentés megtétele, polgári peres eljárás, stb. Szabályszegésért pénzbüntetést kapnak, retorzió nem biztos, hogy van.
Ennyi az ismeretem ebben a témában, de lehet nem tökéletesek az infóim.
Én is Óbudán élek, egy tízemeletes panelban...
Megjegyzés: "Nagy az Isten állatkertje".
További ajánlott fórumok:
- A férjem a 3 gyerekét hozzánk akarja költöztetni?!
- Állatokat nevelünk?! Az oviban hogyan viselkednek szeretett gyerekeink?
- Miért kapnak a rendőrök önkormányzati szociális bérlakást?
- Mennyi idő után költöztetek össze a pároddal? Bántad-e már meg?
- Ti mit tennétek a helyemben, ha a párotok nagymamája így viselkedne veletek?
- Hogy viselkednétek a szomszédotokkal, aki alattomosan a hátatok mögött feljelent valamiért az Önkormányzatnál?