MINERVA Érettségizettek Szakközépiskolája (beszélgetés)
Én a fotógalériában felnőtteket láttam a képeken, nem középsulis korosztályt!:)
A neten történt jelentkezésemre ez a mail jött:
"Örömmel vettük jelentkezését a 2011/2012 tanévre iskolánkba, megadott adatait rögzítettük.
A beiratkozás személyesen lehetséges az alábbi helyszínen és időszakban:
Minerva Gimnázium és Szakközépiskola
1085 Budapest, Horánszky u. 20.
2011. július 4-től augusztus 19-ig
H-CS: 9:30-15:00 óra között
Péntekenként: 9:30-13:00 óra között
A beiratkozáshoz szükséges dokumentumok:
- személyi igazolvány
- TAJ kártya
- OM kártya (tanulói azonosító)
- érettségi bizonyítvány
- ha van, akkor nyelvvizsga bizonyítvány
- külföldi állampolgár esetén oktatási célú tartózkodási engedély
- 3 db igazolványkép (3,5*4,5 cm)
- OKJ bizonyítvány, amennyiben rendelkezik vele (aki rendelkezik OKJ-s szakképesítéssel, csak a költségtérítéses képzésben vehet részt)
A beiratkozáskor a tanulók egy rövid nyelvi szintfelmérőt írnak. Ennek eredménye alapján kerülnek a megfelelő szintű nyelvi csoportba.
Ha a későbbiekben felvételt nyer felsőoktatási intézménybe, és mégsem nálunk folytatja tanulmányait, kérem, hogy feltétlenül jelezze a gimnazium@mszki.hu e-mail címen.
Amennyiben további kérdése merülne fel, állunk rendelkezésére az gimnazium@mszki.hu -n, ill. a 398-7010-es telefonszámon.
Üdvözlettel:
Bereczkiné Molnár Éva
igazgató"
Szóval holnap még pontosítok telefonon, aztán majd fölmegyek beiratkozni, ha tényleg okés a dolog!:)
Én újságíró szakra szeretnék menni, ezzel gyerekkori álmom vál(hat)na valóra!:) 2 éves suli lenne és minden pénteken + szombaton du lennének az órák! Én Egerben lakom, de ha ez kell hozzá, akkor följárok majd....
Várom már, hogy megtudjam, hogy van - e még hely!?
És megnéztem az oldalon található képgalériát is és csupa idősebb ember ül a padokban, semmiképpen nem gyerekek!:) Szóval reménykedem....
Elküldtem a jelentkezésemet online és jött vissza egy levél, hogy mikor kellene menni beiratkozni +, hogy milyen papírokat kell vinni.....
Majd holnap azért fölhívom őket telefonon is, mert csak az a biztos....
Jó lenne bekerülni....:)
Ez áll a honlapjukon:
"Felvételi tájékoztató (esti tagozat)
Szakközépiskolánkba esti tagozatára a 2011/2012-es tanévre a jelentkezés folyamatos.
Szakközépiskolánk érettségire épülő képzéseket indít. Az esti tagozaton jelentkezési korhatár nincs. Azaz várunk mindenkit, aki érettségivel rendelkezik vagy a képzés megkezdésekor rendelkezni fog.
Azoknak a hallgatóknak, akiknek még nincs iskolarendszerben megszerzett szakképzettségük mind a beiratkozás, mind a tanulás tandíjmentes (azaz sem beiratkozási díj, sem regisztrációs díj, sem tandíj, sem alapítványi hozzájárulás
nincs). A képzés finanszírozása állami támogatásból történik. A hallgatót csak a tankönyvek ára és a szakmai vizsgadíj terheli.
Azon tanulók, akik már rendelkeznek iskolarendszerben szerzett szakmai bizonyítvánnyal, költségtérítést kell fizetniük, melynek összege 15e Ft/hó szeptembertől júniusig, 10 hónapon keresztül.
Túljelentkezés esetén a jelentkezések elfogadása a jelentkezési lapok beérkezési sorrendjében történik."
Nekem érettségim van + néhány tanfolyam, de egyik sem OKJ-s és nem iskolarendszerű képzésben szereztem, ergo úgy veszem ki, hogy nekem is ingyenes lenne a képzés, hiába vagyok 37 éves.
Ismeri valaki ezt az iskolát vagy esetleg jár oda?
Az esti szakképzések keltették föl az érdeklődésemet, mert a leírás szerint ingyenesek! Lehetséges ez? Jó lenne, ha valakinek lenne tapasztalata náluk...
További ajánlott fórumok:
- Kérdések és félelmek a felnőttkori érettségivel kapcsolatban
- Szerintetek szégyen, ha valakinek nincs érettségije?
- Mi a véleményed arról ha egy érettségi után álló diák szakmára megy tovább?
- Újra érettségizek 2012-ben
- Fizetős-e az első szakma megszerzése érettségi után?Másik szakközépiskolába?
- Szakközép dilemma: Athéné, Atalanta vagy Minerva? - Mindenkinek, aki döntött valamelyik mellett, vagy aki járt ide!