Mikortól indul meg a pocak növekedése intenzívebben? (tudásbázis)
Ma voltam védőnőnél, mondta, hogy nőtt a hasam. :) Persze, azért nőtt valamennyit, csak ki tudja annyit-e amennyit kell. De gondolom. Ma olyan ruhát vettem fel, amiben igazán látszik, hogy bennem van a baba, vagyis mégjobban, mint az eddigi ruháimban. Sőt, amikor kardigánt húztam, már az alól is látszódott.
Ez a mai nap híre. :)
Én is mértem a pocim méretét :-DDDDDD, meg a naptárban beírtam előre, hogy hányadik nap a terhességből, illetve hány nap van hátra a szülésig (ezt már megtettem, mikor az Klinikán közölte a doki, hogy sikerült a lombik)-ez volt az első feladatom otthon :-)).
Erős testalkatú vagyok (magyarán kövér, de szebben hangzik), 24 hetesen már látszott (de csak aki tudta, hogy babát várok), 30 hetesen meg már mindenki látta hogy babát várok.
Mondjuk ez szerintem a testfelépítéstől is függ.
Nekem a derekam kimondottan vékony volt a fenekemhez, combomhoz, csípőmhöz képest. És csak előre nőt a pocim, a csípőm nem nőt egy centit se. A mellem meg visszafejlődött.
Nekem volt olyan vékony ismerősöm, aki meg olyan robosztus alkat volt, és még szülés előtt se tudták nagyon eldönteni az idegenek, hogy terhes-e vagy nem.
Köszönöm jól! És Te? :) Leégettem az ujjam, de megvan a cél: rizibizi! :)
Ma sokat pukkolt a baba, meg rugdalt is egy keveset. Egyemmeg a kis szívét!
Sziasztok!
Én a 14. hétben vagyok és már nem tudom titkolni, hogy babát várok. Elég nagy már a pocakom.
szerintem mindig jobb a dolgokkal tisztában lenni és tudni azokat:)))
de mint írtam, lehetnek anatómiai eltérések, tehát lehet 4cm a méhnyakad, csak azt is 3000-el jelölik:)
A méhtest és a méhszáj közötti 3 cm-es szakasz. Sejtjei váladékot termelnek, mely a nyákcsapot képezi, feladata a baktériumok elleni védelem. A nyákcsap az, ami a szülés előtt nyákdugóként "megy el".
3000-zárt méhszáj, 2000, 1000-megrövidült méhnyak, az első szám a méhnyak hosszát jelzi, ha 1-es, akkor teljesen megrövidült, normál állapotban 3-as, a második szám a külső, a harmadik a középső, a negyedik pedig a belső méhszáj állapotát jelzi. Ha az érték például 2100, azt jelenti, hogy a méhnyak megrövidült, és elkezdett nyílni a külső méhszáj, ha 2111, akkor a méhszáj teljesen nyitva van, de a méhnyak még nem rövidült meg teljesen. Ha az érték 1111, akkor valószínűleg már megindult vagy hamarosan meg fog indulni a szülés.
de persze anatómiai eltérések lehetnek, de még senkitől sem hallottam, hogy 4 centi lenne és látod, neked is c3000
de lehet csak azért mert valóban nincs c4000
a 3000-nél a 3-as szám a méhnyak hosszát jelöli, ami 3 centi
utána jön a méhszáj állapota
a 3000-es azt jelenti, hogy a méhnyak 3 centi, külső-belső méhszáj zárva
4-4.5 centi. Hüvelyivel méri az orvos, azt mondta ez ritka jó. :)
És C3000 a méhszáj.
átlagosnál hosszabb?
az mekkora?
mert 3 centis a méhnyak, úgy tudom
a méhnyak rövidülést nekem a 28. héten vette észre a doki, azóta hála égnek nem rövidült tovább, most 2000-es (ennyi volt január 4.-én, a 32. héten)
hát akkor keményedik a pocid, amikor feszít és szabályosan kemény
nem tudom máshogy írni
ha sokat mész, megerőlteted magad, akkor bekeményedhet
ilyenkor kell sokat pihenni és szedni a magne b6.-ot az segít.
nekem a méhnyak rövidülés jele volt a gyakori poci keményedés
Nekem volt, hogy bármiféle pozíciót vettem föl keményedett a hasam. Olyan görcsszerűen kemény volt az egész.
Bizsereg? Na én ilyet nem éreztem. Nállam olyan volt, hogy amikor mocorgott a baba röhögni kezdtem, mert csikizett...buszon ufonautának néztek:D
Okés. :) Amikor hanyatt fekszem és egy kicsit keményebb a pocim és bizyereg, az micsoda? :)
Fáj a keményedés? Az egész hasam olyan, vagy ahol csak a baba van? Tényleg nem tudok semmit. :(
Nemtudom milyen az, amikor keményedik. Épp most "nyomozok" ezügyben is.
Van, hogy jobban feszül, de csak amikor hanyatt fekszem, és csak akkor érzem, amikor hozzányúlok. Tehát görcsös, keményedős érzésem nincsen.
3x2 MgB6 az adagom a méhszájra kissé rálógó lepény miatt, egyéb panaszom nincsen. "Várom" már a keményedést, meg hogy vajon tudni fogom-e hogy az az-e, nem-e hívom pénikban az orvost, hogy épp szülök vagy ilyesmi.
Sokmindenben bizonytalan vagyok még, de már csak 16-18 hetet kell kibírni.:)
Nekem is feszes,és elég sokszor görcsölget,szúr.Most napi 3x1 Magnézium citri..-t szedek,és persze elméletben sokat pihenek.
De a feszülés miatt ne aggódj(túlságosan)-ez vele jár:)
nekem pont 22 hetesen kezdett el nőni, akkor viszont rohamtempóban, nagyon gyorsan igazi várandós pocakom lett - oldalnézetből.
most kezdem a 32. hetet, szemből nem is látszik, oldalról viszont hatalmas! csak előrefelé nő.
oh, igen?
nem keményedik a pocid???
akkor jobb lenne többet pihenni
látod, a lényeg, hogy a baba szépen fejlődik
én is nagyin magas vagyok és széles a csípőm is, így csípőben hordom Mátét
és nagyon kis mértékben nő a pocim
nem látványosan
További ajánlott fórumok:
- Szőrösödő comb, láb, has, valamint bajusz és orrszőr erőteljes növekedése nő esetében? Mi lehet?
- Szülés után az intenzíven 1. rész
- Normális az, ha egy hároméves NAPONTA nagyon intenzíven hisztizik? :-(
- Ha intenzíven gyalogolok futópadon attól is lehet fogyni?
- Van valaki itt akinek gyermekének növekedési hormont kell szedi?
- Hogyan tegyem intenzívebbé az öblítők illatát?