Van valaki itt akinek gyermekének növekedési hormont kell szedi? (beszélgetős fórum)
Sajnos egy olyan endokrinológusnál voltunk, aki csak azt hangsúlyozta szükséges a növi.A mellékhatásokról soha nem tájékoztatott.Persze jogos, mulyen felelőtlen szülők vagyunk, hogy alaposan nem jártunk ennek utána, de mi is
mint minden szülő a legjobbat akarja a gyerekének és "szót fogadva"az orvosnak belevágtunk.Felnőttkorban befejeződik a növekedés nyilván más mellékhatás jelentkezik mint gyermekkorban.Igen ijesztő, de logikus magyarázat.
Kedves Gabesz. Kislányom (11éves) december vége óta kapja a szurit. Minden nap 0,5mg-ot. Áprilisban voltunk vissza a doktornőhöz, meg volt elégedve a növekedésével. Nyáron fogunk újra menni. Akkor lesz vérvétel és csontkor nézés. Hamar hozzászoktunk mindketten a szúráshoz. Reméljük, megindul rendesen a növekedés, bizakodóak vagyunk. Szerencsére nekünk a cukor rendben van. Néztek MRI-t is, az is ok volt. Nagyon cuki a doktornőnk, Debrecenbe járunk.
Remélem, nálatok is minden jó lesz.
Szia.mi lassan 5 ève kapjuk...és lassan itt a vège 😀nem bántuk meg hogy elkezdtük..fiam 3 èvvel volt lemaradva ...nagyon jó eredményeket értünk el...már az első hónapokba 3-4 cm nőtt..😀
Jelenleg már magasabb mint èn...😀most májusba megyünk ès szerintem ez lesz az utolsó mèrésünk..mert már februárban a terhelésen azt mondta a doki hogy kezd a csontosodás befejeződni!!!😀
Szia!
Azért kapom újra mert nekem semmit nem termel a szervezetem.Gyerekkorban nagyobb adag kell,felnőtt korban kevesebb.Van akinek vmennyit azért termel és ez később elég.Nekem sajnos gyakorlatilag majdnem semmit nem mutatott a provokációs teszt.Most minden ok a hormonnal,jobban is érzem magam.Gyakorlatilag teljes értékű életet élek(még maratont is futottam :-) )ezért elviselem a szúrásokat és a negyedévi orvosi vizitet.Próbálkoztam sokmindennel de ezt nem lehet másképp pótólni nálam.Hát ennyi a történet,remélem segítettem.Bármi van kérdezz bátran
Szia!
Köszönöm a választ. Miért kell hogy ennyi év után újra kapd a hormont? Ez a gyerekkori hormonhiánnyal összefügg?
Örülök, hogy egy olyan embertől kaptam választ, aki maga használta, és elmondhatja a tapasztalatokat!
Köszönöm!
Szia!
Nálam is 7 évesen állapították meg,16éves koromig kaptam a növi hormont.Elég szigorúan veszik 3havonta kontroll,nálam soha semmi probléma nem volt.7évesen 108cm és 12kg voltam.A Tűzoltó utcai gyermekklinikára jártam.Most 33 vagyok,újra kapom 4éve,a Honvéd kórházba járok.havonta kontroll,évente egy teljes nagyvizit.Szerencsére most sincs semmi gond.Én nagyon örülök,hogy anno édesanyám ebbe belevágott.A minden napos szurkálás már az életemhez tartozik,de inkább ezt vállaltam mint a hormonhiány mellékhatásait.
Sziasztok! Kisfiamnak, aki jelenleg 7 éves az inzulin teszt során igazolódott, hogy növekedési hormon hiánya van . Érdeklődnék, hogy ebben a korban ( magassága 111,5 cm ) kezdett -e valaki hormon kezelést és ha igen milyenek a tapsztalatok? Érezhető -e valamilyen mellékhatás? Van -e köztetek olyan, akinek a gyereke csak időlegesen kapta, és utánna normalizálódott a hormonszint?
Eddig minden erőmmel próbáltam elkerülni a hormon kezelést, de már most iskolába fog menni, és nagyon kicsi a többi gyerekez képest.
Válaszaitokat előre is köszönöm!
Egy aggódó anyuka
Nekünk cukorterheléssel vizsgálták meg, hogy működik-e a hormon,azok az értékek azt mutatták, hogy nincs megfelelő növekedési hormon termelés, és a csontkor nekünk is 1,5 év lemaradást mutatott.
A fiam nagyon jól tűri, 12 éves, azt mondta a doki, hogy min. 10-15 cm-es növekedést jelent felnőtt korra, de ha nem kapja, a csontritkulás kb. 25 éves korban elkezdődhet, ami másnál 50-60 év. Én is 2 évig gondolkodtam, mire beleegyeztem, de nem bántam meg. Szegeden keressétek a Gelén adjunktust, nagyon aranyos, gyerekcentrikus, mindent elmagyaráz, még a gyereknek is, sőt a fiamat megtanította hogyan tudja beadni magának a szurit. Az adagoló olyan mint egy toll, nem is látja a tűt a gyerek.
További ajánlott fórumok:
- Orrmandula megnagyobbodás. Van olyan, akinek a gyermekének ilyen problémája volt (van)?
- Van itt olyan szülő akinek a gyermekének az apa és az anya vezetéknevén van anykönyveztetve a gyermeke?
- Van itt olyan akinek egy vagy mindkét fülére csökkent a hallása a gyermekének?
- Valaki szedett már növekedési hormont?
- Van itt olyan anyuka akinek a gyermekének volt a fülébe ültetve tubus és már kiesett?
- Van valaki akinek gyermekénél mastocytosis-t (v. Urticaria Pigmentosa) diagnosztizáltak?