Mikor vághatom le a tetejét a fikusznak (virág)? (tudásbázis)
Bármikor,egyidő után az anya növény elágazik a törés helyén,az új hajtás pedig max. egy hónap alatt vízben kigyökerezik!A spanyol kertekben óriási bokrok vannak amit direkt metszegetnek is!
Ott a klíma miatt nem szoba növény.
Remélem ,hogy ez jól fog sikerülni ,és nem lesz különösebben gond ....
Igen ez a gond a virágokkal...hogy sok ideig növeli az ember szaporitgatja ,és egyszer csak hely nincsen hová lehetne tenni ,hogy jól is érvényesüljenek....
Tudod volt egy mennyezetig érő virágom ,de a földtől,és már behajlott a teteje ,én levágtam egy jó részt ,és azt gyökeresztettem ,de sajna mire az kigyökerezett a nagyvirágom elpusztult...:(((fokozatosan lesárgultak a lapik ,és jelzem 8 évet növeltem azelőtt ,hogy ugy megnőtt ,azthittem belebetegedek...
Most ezért félek ujta ilyen dolgot csinálni...sajnálnám nagyon...mert ezt ugy kaptam ,hogy 2 levele volt ,és már vagy 30 levele van...:)
Szia:)
Körül mennyi idő után kezd szét ágazni?
Szia
Köszike a jó tanácsot...
Nekem a gond ,hogy túl magasra nőtt ,és nem fér mert ablakban van ,és fölér a mennyezetg ,ezért szeretném levágni...de nemszeretném olyan alulról,mert csak épp hogy tudjon férni ennyit kellene kivágni belőle...
A kérdésem vághatom fönnébb is le?
Mindig ősszel, még a hidegek beállta elött kel ezeket megtenni. Átültetés, szaporítás, metszések stb.. Ha mindenáron vágással szeretnéd tovább szaporítani, akkor tő felett 3-5 cm-rel kell megvágni és be kell kenni faszén-szén porral.
A szaporítandó részt, előgyökereztetni vizes vattában,perlitben kis ideig vízben lehet. Ha gyökeres lesz óvatosan talajba tenni, és először jól beöntözni, utána csak ha a teteje már nem ragadós-vizes.
További ajánlott fórumok:
- Befőttes üveg tetejét melyik szelektív hulladéktárolóba lehet dobni?
- Mivel díszítsem a páraelszívó tetejét?
- Mivel kenjem be a kiflik tetejét, hogy olyan szép arany szinü legyen?
- A mézeskalács tetejét le kell kenni tojással?
- Kerámialapos tüzhely tetejét mivel tisztítjátok?
- Hogy hívják azt a hálót, amivel a teherautók platójának tetejét fogatják le, hogy menet közben ne potyogjon le róla a cucc?