Mivel kenjem be a kiflik tetejét, hogy olyan szép arany szinü legyen? (tudásbázis)
22. 7ac3ef7d1d
2009. nov. 19. 13:53
Tojássárgájával. (én nem szoktam vízzel hígítani)
21. e945905be5
2009. nov. 18. 17:17
Köszönöm mindenkinek
20. 9242a6388c
2009. nov. 17. 12:23
őőő...sárgájával...
19. 9242a6388c
2009. nov. 17. 12:23
tojásfehérjével...
18. Kavicsné
2009. nov. 17. 12:15
Ha tejes kiflit sütsz, és a boltit akarod utánozni, akkor vízzel hígított tojássárgája a nyerő - nálunk. Tényleg szép sárga fényes lesz, több helyen is ezt ajánlották, és bevált.
17. Fortuna79
2009. nov. 17. 12:11
aranyporral :)))
16. Gagoanyu
2009. nov. 17. 12:07
Ha nem kelt tészta,akkor tojás sárgájával,kétszer egymás után.(5 perc szünettel közben),amíg az első kenés kicsit megszikkad a tetején.
Ha kelt tészta,akkor a sima víz is jó,mert ettől a lisztben lévő cukor karamelizálódik rajta.Ettől lesz aranysárga színű.
Ha kivetted a sütőből,akkor mindjárt vizezd be még egyszer.Ettől szép fényes is lesz.:)
Gagoanyu.(higgy nekem,pék a szakmám):)
15. yoya
2009. nov. 17. 12:06
Ha sima, sajtos, sós, vajas, tejfölös,akkor semmivel, csak permetezz rá vizet.
Ha édes, akkor tojássárgájával de cukor nélkül.
Én picit fel szoktam vizezni és úgy kenem.
14. e945905be5
2009. nov. 17. 11:34
köszi akor cukros tejet választom
13. 5e76004fb5
2009. nov. 17. 11:32
tejről is hallottam vagy alább írták
tojással
12. bfd6e572b2
2009. nov. 17. 11:30
Ha edes kifli akkor cukros tejjel, es ha turos vagy sos akkor kell tojassargajaval, en nekem anyu mindig igy mondta ;-)
11. e945905be5
2009. nov. 17. 11:27
melyik a legjobb :)
10. d879a0c5b4
2009. nov. 17. 11:27
Tojássárgájával
9. 673567bc24 (válaszként erre: 4. - Simijako)
2009. nov. 17. 11:27
jaja,valami rémlik,nekem is! :))
8. ad65f28ec1
2009. nov. 17. 11:27
Attól függ, milyen kifli, de szerintem is cukros tejjel. Nem kell feltétlen vaníliásnak lennie.
7. giga455
2009. nov. 17. 11:27
vagy tojás fehérjével, mint a sütik tetejét
6. e945905be5
2009. nov. 17. 11:27
Hu köszi én gondoltam tolyás fehérjére de ez jobban hangzik
5. 673567bc24
2009. nov. 17. 11:26
tojássárgája?
4. Simijako
2009. nov. 17. 11:26
tojássárgájával??
Mintha úgy emlékeznék, hogy anyu azzal kente a sütik, tészták tetejét.
3. giga455
2009. nov. 17. 11:26
tiszta vízzel, sütés közben, és miután kivetted akkor is.
2. 3697406b65
2009. nov. 17. 11:24
Szerintem vaniliás cukorral kikevert tejjel. Elvileg meg kell h piruljon:)
1. e945905be5
2009. nov. 17. 11:23
Mivel kenjem be a kiflik tetejét, hogy olyan szép arany szinü legyen?
További ajánlott fórumok:
- Befőttes üveg tetejét melyik szelektív hulladéktárolóba lehet dobni?
- Mivel díszítsem a páraelszívó tetejét?
- A mézeskalács tetejét le kell kenni tojással?
- Kerámialapos tüzhely tetejét mivel tisztítjátok?
- Hogy hívják azt a hálót, amivel a teherautók platójának tetejét fogatják le, hogy menet közben ne potyogjon le róla a cucc?
- Franciakrémes barnás tetejét hogyan csináljátok, hogy puhább kenhető legyen?