Befőttes üveg tetejét melyik szelektív hulladéktárolóba lehet dobni? (tudásbázis)
Nálunk is a még használható, de a tulajdonos által már kidobandónak ítélt dolgokat egy dobozban a kuka mellé, tetejére teszik.
Ha szállításig nem kell senkinek, akkor elviszi a kukás.
Az a gáz, ha már használhatatlan dolgokat pakolnak ki ami a háztartási szemétbe nem fér be. Pl.: kanapé, mosógép, bontott ajtó.
Ezt sajnos a háznak kell lomtalanítani.
De olyan használati tárgyak, mint a még használható ruhák, táskák, kupakok, befőttesek hamar elkelnek házon belül.
Amíg itt a faluban is volt szelektív, akkor figyeltem fel rá, hogy keresgélik az ilyen jó üvegeket, tetővel. Azért is nem dobtam be, hanem mellé - akinek kell, ne bányásszon :-)))
Itt sajnos megszüntették, nincs már szelektív, de bent a városban útba esik két lakótelep is, ott is kelendő :-)))
Na jó tudni. Köszi 😊
De már akkor gyűjtögetem inkább és tavasszal elpostázom Emilinek. 😊
Nálunk is nagyságrendileg ilyen méretű befőzések vannak. Lekvárok, szörpök, savanyúságok, paradicsomlé, cékla, sóban eltett leveszöldség, darált piros paprikakrém, ilyesmik. Legjobb, hogy mindig van otthon, elérhető.
Savanyúság és paprikakrém újabban kisebb-nagyobb vödrökbe kerül, többi üveges csak.
Sárga.
"Műanyag és fém"
Én 31 évig kertes házban laktam, úgyhogy nekem hiányzik. Nagyon hiányzik.
Míg volt nagy kamrám én is befőzögettem, savanyúság, lekvár, befőtt...stb. Amit csak el lehet képzelni. De most konkrétan kamrám sincs, szóval meg vagyok lőve.
Nekem sincs. Van egy kilépőm, egy balkonláda fér csak ki oda. :/
Hiányzik a kertes ház pont emiatt. Olyan jó volt kiülni a kertbe, meg kint teregetni. Most meg... Négy fal oszt csókolom.
Félreértettél!
Van hogy kevés az üvegem,ilyenkor szaladok a közeli pizzériába.Ott ládaszámra kapok üveget,de cserébe kell adnom valamit.Lekvárt,befőttet stb.
Na,itthon kipakolom a ládákat és vagy át vannak lyuggalva a kupakok,mert ugye sietnek nincs idő arra hogy levegőt engedjenek alá,vagy erővel fel van feszítve az pedig deformált.Tehát valahonnan neki kell állnom kupakot vadászni.Nem én teszem tönkre a kupakokat!Nálam csak elöregszenek és megrozsdásodnak.Ha én tenném tönkre sírva is fakadnék,mert 1 db is kincs!
További ajánlott fórumok:
- Korrekt egy munkahelyen a szelektív céges karácsony?
- Eddig elfogadtam és szelektíven intéztem a szemetet!
- A többrétegű tejesdobozt melyik szelektív gyűjtőedénybe teszed?
- Gondolkozz szelektíven!
- Hol lehet kapni többrekeszes otthoni szemetest, mondjuk valami mutatósabb darabot, szelektív hulladék tárolására?
- Egy csepp is növeli a tengert - Low waste a mindennapokban 2. rész: Szelektív alapok