A többrétegű tejesdobozt melyik szelektív gyűjtőedénybe teszed? (tudásbázis kérdés)
Nocsak!
Azt tudom, hogy a használt olajat le lehet adni, de az olajos flakonról még sosem hallottam.
A 27. bejegyzésben rabok válogatják, itt civilek. De 2 éve voltam a balesetiben és egy nő ült mellettem, aki hulladék vállogatásközben veszítette el az egyik ujját. Magyarországon, Budapesten, munkahelyen.
Ha ezt a 4 szót beütöd, megtalálod mennyi állásajjánlat van.(Hulladék válogatás állás, munka)
Itt is civilek válogaták a szemetet : [link]
Miiiiii??? Az üvegeket??? Dél-Pesten az egyik ismerősöm műanyagos kukájába éjjel valakik belecsempésztek 3 borosüveget. A szállítók NEM ÜRÍTETTÉK ki a kukát, hanem demonstrative a tetejére rakták az üvegeket.
Futószalag mellett emberek válogatnak hulladékot a XXI. században???
Jó lenne végre legalább szemétügyben tudni az igazságot.
papír
Ki szoktam vágni a műanyag részeket belőle, és természetesen ki kell öblíteni.
Az a papírosba való, a műanyag kupakja nélkül.
Pet palack nálunk nincs, de az is, a papír nélkül, kilapítva.
Olajos flakon nem keletkezik nálunk, mert üveges olajat használok, évi 3-4 üveggel, de azt szörpkészítésére hasznosítom. A papírja a papíros kukába megy.
Nagy család vagyunk, de alig termelünk szemetet, az is leginkább a szelektívbe megy, a többi a komposztálóba.
Azért írtam amit, mert nekünk ellopták a múanyag szelektív kukánkat. Éppen a kutyámat sétáltattam, amikor jöttek a szelektív gyűjtők. Rákérdeztem, nem látták-e véletlenül a mi házunk kukáját? Mondták, hogy nem, de ne csináljunk ebből problémát, dobjuk bele a papírhulladékgyűjtőbe, a flakonokat, alumínium dobozokat, üvegeket. Azt mondta, majd szétválogatják. Csodálkoztam, hiszen nem is egy napon szállították el a kék és a sárga kuka tartalmát. Amíg nem kaptunk új kukát, így szállították el. Ez Bp. belváros.
Csepelen külön konténereket helyeztek ki, még az üvegeket is színenként gyűjtötték a lakosok, amit aztán a szállítők egybe ömlesztettek. Nesze neked szelektív....aztán volt egy riport a TV-ben, hogy tényleg ömlesztik, és futószalagon válogatják szét a munkások. Tehát tökmindegy melyikbe dobod.
És a mosogatószeres flakon?
Mivel teszek jobbat?
Ha kiengedek jó sok vizet, mire a hab kitisztul belőle - ami elég nehézkes művelet -, vagy inkább nem teszem a műanyagok közé?
Az a helyzet, hogy zsákban, illetve kötegelve gyűjtjük a műanyag és papír hulladékot amely elszállításra kerül a hónap megjelölt napjain, ezért nem látom a gyűjtőedényen szereplő jelöléseket.
De én is úgy gondolom, hogy kiöblítve mehet a papír közé, kupak a műanyaghoz. Viszont így is marad benne műanyag rész.
Igen. Budapesten a papírosba.
Ez áll a Hírlevélben. Eltettem ;)
Ez változó lehet területenként, és a gyűjtőn jelezni szokták. Nálunk a Hírlevélben ez áll:
Kék fedelű tartály.
Papír és italos kartondoboz
...tejes és gyümölcsleves doboz gyűjtésére alkalmas.
További ajánlott fórumok:
- Korrekt egy munkahelyen a szelektív céges karácsony?
- Befőttes üveg tetejét melyik szelektív hulladéktárolóba lehet dobni?
- Eddig elfogadtam és szelektíven intéztem a szemetet!
- Gondolkozz szelektíven!
- Hol lehet kapni többrekeszes otthoni szemetest, mondjuk valami mutatósabb darabot, szelektív hulladék tárolására?
- Egy csepp is növeli a tengert - Low waste a mindennapokban 2. rész: Szelektív alapok