Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » A mézeskalács tetejét le kell kenni tojással? fórum

A mézeskalács tetejét le kell kenni tojással? (tudásbázis)


19. globus (válaszként erre: 17. - Enikoke)
2009. dec. 16. 07:36

Én is egyetlen tojásból készítem a mázt, a süteményeket egy tálba rakom - puszedliket szoktam szaggatni-, öntök rá a cukros habból, összekeverem, és egyesével kirakom száradni. Bőven elég, még marad is.

Tojással nem szoktam lekenni.

2009. dec. 16. 07:07

Én tegnap este sütöttem életem első mézeskalácsát. Nagyon jó lett:)

A tetejét a tojássárgájával kentem le, nagyon szép színt és fényességet adott neki.

17. enikoke (válaszként erre: 16. - Kriszti0430)
2009. dec. 16. 06:33
Én is a napokban csináltam mézeskalácsot, és igazábból először díszitettem cukormázzal. De már két adagon is túl vagyok. Mindkét alkalommal 100 db fölött lett és az 1 tojásfehérjéből és olyan 130-150 dkg porcukorból készült cukormáz bőven elég lett díszitésre. Nem azt mondom lehet többet is tenni a tetejére, de nem sajnáltam én sem. Így hát a 4 tojás fehérjét rengetegnek tartom. Lehet 2, na de 4. És Az én receptemhez 50 dkg liszt kellet, szóval ha abból indulunk ki hogy kb 2/3-ada a tiednek, még akkor is elég a 2 tojásfehérje.
2009. dec. 16. 05:24

A receptet itt találtam a hoxán:


75 dkg liszt, 4 tojássárgája, 15 dkg porcukor, 5 dkg zsír, 4 evőkanál tejföl, 2 kávéskanál szódabikarbóna, 1 cs. mézesfűszerpor, 25 dkg langyos méz. Máz: 4 tojásfehérje, 50 dkg porcukor.

Nagyon finom, jó puszedlinak, különböző formákat is lehet szaggatni, sőt, én házikót is szoktam készíteni. Azt pedig ajándékként adjuk karácsonyra.

Jó tanács: ha valakinek kemény a mézese, akkor tegye fémdobozba és rakjon bele egy gerezd almát, attól megpuhul!



Köszönöm kedves segítségeteket!!! :)

2009. dec. 16. 05:04

Én nem kenem le csak díszítem.

Ha kenni szeretnéd akkor egész felvert tojással.

Szép fényes lesz.

14. margareta51 (válaszként erre: 3. - Kriszti0430)
2009. dec. 16. 00:19
Valamelyik nap mentettem le receptet a mezeskalacsrol ugy emlekszem azt irta ha akarod hogy fenyes legyen le kell keni,kerlek olvas vissza a naplomban biztosan meg talalod a pontos valaszt.
13. zsufzs (válaszként erre: 3. - Kriszti0430)
2009. dec. 15. 22:46
A receptet megoszztod velünk? Múlt héten kipróbáltam egyet, de hátha jobb amit Te találtál...
12. Szaszy79 (válaszként erre: 11. - Ca2ffaf6c3)
2009. dec. 15. 22:41
mi is így csináljuk!!!
11. ca2ffaf6c3 (válaszként erre: 9. - Kriszti0430)
2009. dec. 15. 22:11

szerintem felesleges, ha díszíted

én nem szoktam, ha díszítem

csak akkor ha nem díszítem, hogy jó fényeslegyen

2009. dec. 15. 22:05
mi mindig lekenjük és utána díszítjük
2009. dec. 15. 22:01
én is díszíteni szeretném sütés után.Így ne kenjem le?
2009. dec. 15. 22:00
csak a sárgájával attól lesz fényes
2009. dec. 15. 21:58
Én sem kenem meg, mert utána díszítjük és a fára kerül.
2009. dec. 15. 21:55
szia hogy szép fényes legyen felvert (egész) tojással kenjük le, de vigyázz ne sok legyen rá, mert kicsit ráncos lehet a mézes (1-2 nekem járt így). De szerintem ez el is hagyható.
2009. dec. 15. 21:54
ha azt akarod, hogy fényes legyen akkor le kell kenni, én nem szoktam, mert díszítem a tetejét, és azt a matton könnyebb.
2009. dec. 15. 21:53
És hányfokon kell álltalában sütni?
2009. dec. 15. 21:53

Találtam egy nagyon klasz kis receptet de nem volt odaírva.És elég sok helyen olvastam,hogy le kell.

Egész tojással vagy csak fehérjével vagy sárgájával?

2009. dec. 15. 21:51
igen
2009. dec. 15. 21:51
A mézeskalács tetejét le kell kenni tojással?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook