A mézeskalács tetejét le kell kenni tojással? (tudásbázis)
Én is egyetlen tojásból készítem a mázt, a süteményeket egy tálba rakom - puszedliket szoktam szaggatni-, öntök rá a cukros habból, összekeverem, és egyesével kirakom száradni. Bőven elég, még marad is.
Tojással nem szoktam lekenni.
Én tegnap este sütöttem életem első mézeskalácsát. Nagyon jó lett:)
A tetejét a tojássárgájával kentem le, nagyon szép színt és fényességet adott neki.
A receptet itt találtam a hoxán:
75 dkg liszt, 4 tojássárgája, 15 dkg porcukor, 5 dkg zsír, 4 evőkanál tejföl, 2 kávéskanál szódabikarbóna, 1 cs. mézesfűszerpor, 25 dkg langyos méz. Máz: 4 tojásfehérje, 50 dkg porcukor.
Nagyon finom, jó puszedlinak, különböző formákat is lehet szaggatni, sőt, én házikót is szoktam készíteni. Azt pedig ajándékként adjuk karácsonyra.
Jó tanács: ha valakinek kemény a mézese, akkor tegye fémdobozba és rakjon bele egy gerezd almát, attól megpuhul!
Köszönöm kedves segítségeteket!!! :)
Én nem kenem le csak díszítem.
Ha kenni szeretnéd akkor egész felvert tojással.
Szép fényes lesz.
szerintem felesleges, ha díszíted
én nem szoktam, ha díszítem
csak akkor ha nem díszítem, hogy jó fényeslegyen
Találtam egy nagyon klasz kis receptet de nem volt odaírva.És elég sok helyen olvastam,hogy le kell.
Egész tojással vagy csak fehérjével vagy sárgájával?
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek milyen kutyafajta illenék egy mézeskalács-szerű családi házhoz (piros cserép, vidám színek, kőkerítés, kovácsoltvas kapu)?
- Hogyan kell puha mézeskalácsot készíteni?
- Hogyan lehet mézeskalács házat készíteni?
- Mit tegyek, ha rossz lett a mézeskalács tésztám? :(
- Megtaláltam! A tökéletes, puha mézeskalács receptje
- Ti mivel szoktátok megkenni a mézeskalácsot?