Miért van az hogy a mosogatógép "kidobja" a tablettát a tároló részből mosogatás közben, idő előtt? (tudásbázis kérdés)
Hát ez az....bár ha a vége előtt nyitja ki az ajtót akkor ne...
Mosogatás közben nem merem kinyitni...
Tegnap a fél órással moosgattam és azzal jó volt most. Amúgy az AUTO progival szoktam.
De kipróbálom.
Lehet hogy így van, de ettől függetlenül szép tiszták így az edények!
Én csak sót használok a tbl. mellé, mert az kell a gépnek (a szerelő külön felhívta rá a figyelmemet)! Öblítőt nem használok, csak néha ecetet.
Topikindítónak még, hogy a gél is nagyon jó! Én a rövid programhoz azt szoktam használni, a hosszúhoz a tbl-át.
Onnan tudja, hogy az a legkemenyebb resze.
Ugy van osszerakva, hogy aminek legelobb kell oldodnia az oldodik legjobban a viz hatasara.
ez azért nagyon fura, mert annyi idő alatt, amíg mosogat, a forró vízben fel kéne oldódnia.
Úgy félidőben nyisd ki a gépet és kiderül, melegíti-e a vizet! Lehet, hogy azzal van a baj, hogy hideggel msoogat valami hiba miatt!
igen, kell öblítő, bármilyen komplex is a tabletta
Van eco/bio öblítő is, DM-ben kapható
Na, sajnos nem lettem okosabb:(
Az a fura hogy majdnem egészben marad meg a tabletta alul...nem értem...
Igazad van, az első öblítő vizet leengedi a gép de, mivel nekem pl. a mosószeradagoló kis ajtajának rugója eltört, én sem tudok mást tenni csak a gép aljára dobom be a tablettát. Valószínű, hogy már az elején elkezd oldódni de a hideg vízben biztosan nem oldódik fel teljesen, így marad azért a fő mosogatáshoz is:) Gondolom, mert az edények, tányérok, poharak mind szép tiszták.
Egyébként egyszer volt, hogy elfelejtettem tablettát tenni, érdekes akkor is szép tiszta lett minden:)) Persze a hőfok és a spriccelés ereje megtette hatását.
nem a legelején
Először van egy hidegvizes lemosás, aminek ki is engedi a vizét pár perc után.
A következő vizet már felmelegíti és azzal mosogat.
szerintem ilyenkor éppen nem idő előtt, hanem idő után dobja ki és nincs ideje a forró vízben elolvadni.
Nálam egyszer-kétszer volt ilyen, de akkor egy nagyobb edény vagy eszköz miatt nem tudott leesni legalulra és nem oldódott fel.
Legegyszerűbb megoldás, ha folyékony mosogatószert használsz, az tuti feloldódik!
További ajánlott fórumok:
- Ma vettem be az utolsó szem Clostilbegyt tablettát. Holnaptól már lehet próbálkozni a babával?
- Akik használtak(nak) fogyasztó tablettát, port, teát, shake-t, ide!
- Tényleg takarékossabb/olcsóbb a mosogatógép, mint a kézi mosogatás? (energia, vízhasználat, stb.)
- Érdemes venni mosógatógépet?
- Milyen tablettát használtok gépi mosogatáshoz?
- Milyen tablettát a mosogatógépbe?