Miért nem teszik kötelezővé a maszkhordást? Tavaly olyan jó... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Sajnos, nem tudom, bárcsak sikerülne.
De ha eleget gondolunk rá pozitívan, az univerzum megadja 😁
Sajnos, ha előírnák a maszkviselést, akkor is lennének, akik beleköhögnének az arcodba. Ez nem maszk, hanem kultúra kérdése, azt meg nem lehet a patikában venni. Az meg, ahogy a tömegközlekedésen látok/láttam embereket maszkot viselni, az kész röhej. Mikor előszedte némelyik a koszos, mocskos fél éve folyamatosan viselt maszkját, és rábiggyesztette az arcára... szerintem nem ettől leszünk megvédve a járványoktól.
Mellesleg; a járvány előtt hogy sikerült közlekedned? Akkor is voltak influenza járványok.
Folyamatos élőképet nézek London utcáiról..meglepő, mindenki maszkot hord.
Egy másik élőképközvetítő más városrészben állította fel a kameráját, ott is kivétel nélkül hordják a maszkot..
érthetelen...most mi tökös magyarok vagyunk?
Ja az élőképek a TikTokon találhatóak (éjjel-nappal)
Mi le sem vettük, ha nincs senki ,akkor lehúzzuk!
Nem kockáztatunk, fiam műtétre vár, édesanyám olyan súlyos beteg...
Fordítva vesszük fel, lehet benne kapni levegőt.
Sajnos sokan betegek körülöttünk covid majd többsége.
Lehet ez már olyan marad mint infulenza, de mikor érzem gyengének, kimerültnek magamat...naná felveszem közösségbe, buszon stb...
Elég volt 2x benne lenni, brutális volt 3hónapig!!!!
A boltban én is használom, máshol nem. Nem utazom BMV-n.(busz, metró, villamos)
Allergodyl spray is van itthon A Virostop-nak rossz íze van. Ha hazaérünk, befújjuk az orrunkba, pusztuljon az összes vírus !
Az elmúlt 3 évben még náthásak se voltunk, a covidot se kaptuk el (eddig).
Nagyszerű lenne ha mások is így gondolkodnának.
A nyáron én nem hordtam, de már újra elkezdem közlekedési eszközön, boltban feltétlen. Az nem zavar ha másokat nem érdekel hogy ők megfertőződnek-e, de az nagyon irritál mikor köhögnek, tüsszögnek szanaszét, nincsenek senkire tekintettel. Igen, van aki szeretne a megbetegedésből kimaradni. Lehet hogy a maszk kevés ehhez, de legalább megpróbáljuk. nekem van egy antivirális orrspray-m is. Mikor hazajövök valahonnan, használom.
Inkább a maszk, mint akár 2 napos nátha is;) Iskolában hordom most is, máshol nem. Nekem mindegy, hogy kötelező vagy nem. Az itt leírt sok kézzel-lábbal tiltakozás sem jobb hozzáállás annál a felvetésnél, hogy legyen kötelező;) De a legjobb a “nem kapok benne levegőt”.
Itt az ázsiaiak utcán is hordják.
Ha téged megnyugtat, és így érzed biztonságban magad - akkor hordjad bátran! Ne törődj azzal, hogy ki mit mondd! Mindenkinek a saját döntése, szabad akaratából, hogy visel-e maszkot vagy sem.
De kötelezővé miért kellene tenni?
Azzal meg nagyon is egyetértek, hogy sajnos bizony vannak a bugrisnál bugrisabb emberek, akik a legalapvetőbb dolgokat sem tartják tiszteletben: nem köhögök, nem tüsszentek a másik pofájába, sem a levegőbe.
Pedig nekik kötelező.
Annyi kivétel érkezett augusztusban a 39 fokos meleg idején, hogy az ellátóhelyek azon részén, ahol beteg nem fordul meg, pl.étkező, személyzeti mosdó, öltöző, ott nem kötelezö. Wc-n le lehet venni. Azóta nem volt újra téma.
További ajánlott fórumok:
- Valóban azok az anyák, feleségek, akik teszik a kötelességüket áldozatnak számítanak?
- Hogy fejeznéd be a mondatot? Tavaly ilyenkor még....
- Mi a véleményed a szűrővizsgálatok kötelezővé tételéről?
- Létezik olyan törvény, ami lehetőséget ad egy középiskola vezetésének arra, hogy kötelezővé tegye a szigorúan egyforma fazonú matrózblúzt?
- Mi a véleményetek arról, hogy a munkahelyeken kötelezővé tehetik az oltást?
- Gimiben kötelezővé teheti-e a tanár az énekkart?