Miért magas annyira a pulzusom edzés közben? (tudásbázis kérdés)
Köszi!:)
Nem sok az 56,max egy 2kg-al mehetnél még lejjebb,hogy ne okozz kárt magadnak.
Futáshoz sok, amúgy nem. Felül elég csontos vagyok, van egy kis vállizmom, amúgy semmi. Hasam kocka, de szerintem mindenkinek olyan ha zsírtalan:) Combom részben izmos, részben zsíros. Fenekemen is van zsír. Vádlim formás, izmos. Testzsírom nem mérték még, mérleg szerint 20% körül van, de abban nem hiszek. Hasonló magasságú futótársaim 50kg környékén vannak és 26-os nadrágot hordanak, nem 28-ast, mint én:)
Ha még fent van rólam a kép, ott 59-60kg körül vagyok.
170cm és 56kg az sok? ne már! most vagy nincs rajtad semmi izom, vagy valamit nagyon elkalibráltál szerintem :)
mekkora a testzsír%-od?
[link] itt vannak edzéstervek a futástól a triatlonig mindenhez.
Amúgy 170 cm vagyok. És nem éppen hosszútávfutó alkat:) Max. 400m-ig versenyeztem tizenévesen. Ha 12km/h-át elérem boldog leszek. Persze jó lenne pár kg mínusz, mert 56 kg kicsit sok futáshoz.
Engem érdekelne.
Am...milyen magas vagy?
Attól függ milyen sebességet értesz lassú tempójú kocogás alatt. 9-12km/h között van kocogás. Olyankor nekem is rendesen megemelkedik (160-180 közötti átlag, 185 körüli max.). Elvileg folyamatos max. 70%-os pulzusnál javul az állóképesség. Olyan tempót válassz, ahol a pulzusod nem megy 160 fölé. Ez nálam a 7.5km/h gyaloglás:( Egyelőre még nem teszteltem, de állítólag működik és javulsz tőle. Heti 4 edzés max. 70%-n és egy edzés van sprintekkel. Ha érdekel megkeresem az edzéstervet.
Nálam most 500m futás - 500 m gyaloglás a program 6-7-szer ismételve. Fokozatosan növelem majd a futórészt és csökkentem a gyaloglást. Megy az 5000m is egyben vagy több is, de szeretnék tempót növelni. Az átlagpulzusom így 70% alatti, de a futórészek emelkedett pulzusa nem tudom mennyire javítja az állóképességem.
Bocsi erről az jutott eszembe, mikor egy műtét előtt mondtam h nagyon ver a szívem (már kellemetlen volt, szinte ájulást éreztem), azt mondta a doki, még szerencse h ver, képzelje ha nem verne... :D
Komolyra fordítva a szót, ha nem vagy rosszul ilyenkor, szerintem túl nagy baj nem lehet, de ha nem áll be, akkor meg kell egy dokit is kérdezni.
További ajánlott fórumok:
- Magas a pulzusom! Mit tehetnék, hogy alacsonyabb legyen?
- Alacsony a vérnyomásom, pulzusom éjszaka, van okom a félelemre?
- Tampont csúszhat annyira magasra, hogy a madzagját se érezzem?
- A főnökömnek köszönhetően magas lett a vérnyomásom és a pulzusom. Milyen jogaim vannak?
- Magas a pulzusom
- Alacsony a vérnyomásom de állandóan magas a pulzusom.Mitől lehet?