Alacsony a vérnyomásom de állandóan magas a pulzusom.Mitől lehet? (tudásbázis)
Nekem is volt egy időben ilyen problémám - alacsony vérnyomás (nekem alapból mindig is az volt)+ magas - 100 fölötti - pulzus. Rögtön fel is írt az orvos valamilyen bogyót, amiből be is szedtem két szemet.
Aztán leültem, végiggondoltam, hogy érzésem szerint mitől van ez az egész. Egyértelmű volt: évek óta alig mozogtam. Elkezdtem óvatosan tornázni, napi fél órát. Egy hónap múlva nyoma se volt a magas pulzusszámnak! Ekkor kb. 40 éves voltam.
Ha akkor - 15 évvel ezelőtt - elfogadom a gyógyszeres kezelést, azóta tuti, hogy magas vérnyomással és még ki tudja hányféle problémával járogatok vissza rendshzeresen az orvoshoz, aki szép sorban, minden panaszra és mellékhatásra újabb gyógyszereket ír fel, és minimum hatféle gyógyszert szednék folyamatosan!
az hoyg nem igényled attól még a sejtek normális működéséhez szükség van. Gondolj bele!
1. hányszor mész pisilni? izzadsz-e? : Ugye mennyi kijön belőled?
2. Iszol kávét? alkoholt? energia italt? dohányzol? Sok sósat eszel?: Ezek mind dehidratálják a szervezetet(vizet vonnak el)!
A sejtek normális működése a sejten belüli és a sejten kívüli nyomáskülönbségen működik. Az alapján mennek végbe az ionáramlások. Ezt a folyamatot borítod fel teljesen, ha nem iszol.
Azt szokták javasolni, hogy valami látható helyre tegyél egy poharat és töltsd meg vízzel. Legyen szokás. Kézmosás után mindig iszol egy pohár vizet. Vagy ha elmész a ház egy pontja mellett.
Vizet igyál! Ne szénsavas üdítőt. A cukrossal ugyanazt éred el, mint a sóssal. Tiszta víz. Legyen egy palack. Ha ülsz a gépnél ne nasizz. az is csak egy folyamat. "Nyúlni kell valami után". Ismerős. De saját példám alapján el fog fogyni az a víz, ha állandóan a kezedben van. :)
Pontosan milyen értékeket mértél?
(Vérnyomás [felső, alsó érték] + pulzusszám.)
Panaszod van? Ismert betegséged, szedett gyógyszereid?
Háziorvosnál sem voltál még?
Gondozó vagyok, egyik idős nénim van így. 70-80/50-60 as vérnyomás mellé van 110es pulzusa. A háziorvosa folyadék pótlást javasolt egyedül, mivel a gyógyszerek ami a pulzusát csökkentené a vérnyomásra is hatna. Napi minimum másfél liter víz.
De ő egy nagyon idős néni.
Mindenképpen nézesd meg magad orvossal.
Mennyi folyadékot iszol? Ha valakinek alacsony a vérnyomása(több oka lehet), akkor szív próbál kompenzálni. Mivel erősebben nem, csak szaporábban tud dolgozni, ezért lesz magas a pulzusod.
Ez kialakulhat ha valaki kevés folyadékot iszik...
De ha ez a panaszod tartós, mindenképp fordulj orvoshoz!
Pajzsmirigy- vagy szívprobléma, nekem utóbbi van, ún. prolabáló mitrális. Menj el dokihoz.
És ne ess kétségbe! :)
További ajánlott fórumok:
- 110/56 a vérnyomásom, ez alacsony vagy még normális?
- Ha állandóan alacsony a vércukor szint, és jelentős mellette a túlsúly, mit lehet tenni?
- Alacsony vérnyomás milyen tünettel jár? Mit lehet tenni ellene?
- Alacsony vérnyomásra gyógyszer vagy természetes gyógymód?
- Van köztetek olyan, akinek alacsony a vérnyomása?
- Alacsony a vérnyomásom, pulzusom éjszaka, van okom a félelemre?