Mi a receptje, hogy kell házilag, hagyományosan kenyeret sütni? (Kenyérsütőgép nélkül) (tudásbázis)
Hozzávalók: 3 csésze liszt,1,5 csésze víz, fél tk szárított élesztő, 1,5 tk só
A liszthez keverd hozzá a sót és az élesztőt
Öntsd hozzá a vizet és 3-4 fordulattal keverd át. Ezután keleszd 12 órán át.(célszerű este elkészíteni). Az állaga nokedli tésztához hasonlóan folyós, ne gyúrható tésztára számítsunk!
12 óra múlva öntsd ki a tálból, hajtogasd át és lisztezd be mindkét oldalát. Takard le egy konyharuhával és pihentesd még 30 percig.
A sütőt 250 fokra melegítsd fel, egy fedeles, jénai edényt melegíts elő a sütőben. A 30 perc pihentetés után lefedve 30 percig süsd, majd fedő nélkül 20-25 percig.
Nekem ez a recept sütőhöz, és géphez is bevált.
fél kg liszt 3 dl víz(én fele tejet is szoktam)
3dkg élesztő,1 kávés kanál só, 1 teás kanál cukor,2 ek olaj, 1 ek ecet(ettől nem morzsálódik)
jól kidagasztaní, 1 óra kelesztés, ujra átgyurni, sütőformába ujra fél óra kelesztés.Elő melegített sűtőbe sütni.Fotót látsz róla itt.
További ajánlott fórumok:
- Pékek és tapasztalt kenyérsütők segítsetek! Hogyan lehet jó kenyeret sütni?
- Ismeri valaki a hagyományos puncs mignon receptjét?
- Hauser kenyérsütőnk van, az a baj, hogy mikor elkezdi sütni a kenyeret ami szépen megkelt, sajnos összeesik a közepe. Miért?
- Aki szokott otthon zsemlét, kenyeret sütni kenyérsütőgép nélkül!
- Kenyérsütővel lehet jó gluténmentes kenyeret sütni? Bevált receptet szeretnék.Alkalmasak a kenyérsütők ilyen kenyér sütésére?
- Gyümölcskenyeret lehet sütni kenyérsütőgépbe?