Mi a gyed alapja? (beszélgetés)
a tgyásod a szülés után 2010-es évből számolják a gyedet az igénylést megelőző évből tehát te azt is 2011-ben igényeled majd ezért azt is a 2010-es évből
remélem nem írtam hülyeséget:)
Sziasztok!
2011.januárban fogok szülni és nem tudom mennyi lesz a gyedem,mert veszélyeztettet terhes vagyok ezért már május közepe óta táppénzen vagyok.
Így a szülésem előtti évben 4 és fél hónapom van a többi táppénz.
Tudja valaki,hogy ilyen esetben hogy számolják ki?
Én is így tudtam ahogyan írod.
2008-ban megszületett a lányom. 2009-ben igényeltem a GYED-et és közölték velem hogy szabály szerint a 2008-as évemet nézik,mert nem a szülést megelőző évet hanem az igénylést megelőző évet veszik alapúl :(
Ezzel havi szinten 25-30.000. Ft GYED-től estem így el :(
Sajnos így jártam.
A Gyed alapja a szülést megelőző év átlagkeresete.
Tehát esetedben a 2008-as évet fogják nézni, összeadják a bevételeidet, leosztják, hogy egy napra mennyi jött ki, majd ennek veszik a 70%-át, ezt fogod GYED-ként kapni.
2009 lesz neked a GYED alapja.
A 2009.január 1-től egészen a 2009 Áprilisig terjedő időszak alapján fogják kiszámítani a GYED-ed.
2009 áprilisig dolgoztam utána táppénzre mentem egészen a szülésig!Ami 2009 november 4.én volt onnantól tgyást kaptam,most kapom majd a gyedet de ez már 2010ben kezdődik.
Melyik év az alapja 2008 vagy 2009?
És mi kell hozzá?(napok stb)
További ajánlott fórumok:
- Ha gyes alatt szülnék mi alapján számítanák a 2. babánál a tgyás-t és a gyed-et?
- Ha gyes alatt szülöm a 2. babám ugyanazt a gyedet kapom amit az első babámnál kaptam anno a fizetésem után? Vagy mi alapján számolják újra?
- Ki tudja mi alapján számolják a gyedet?ez nem fix minden hónapban?
- Határozott idejű munkaszerződés alatt babát vállalni - Mi alapján jár GYES, GYED?
- Mi alapján számolják ki a GYED-et? Az kevesebb mint a TGYÁS?
- Gyed számításának az alapja