Ha gyes alatt szülöm a 2. babám ugyanazt a gyedet kapom amit az első babámnál kaptam anno a fizetésem után? Vagy mi alapján számolják újra? (tudásbázis)
Köszönöm, de van már 2 lányom, akik tartják bennem a lelket, na meg a férjem. Ha 1. alkalom lett volna tuti nem igy fognám fel.
Ha aktuális a téma részemről jelentkezem, addig is olvasgatlak titeket.
Én hónapok óta keresem erre a kérdésre a választ, és egyre jobban beleggabalyodok.A hab a tortán az hogy egy mai telefonbeszélgetés egy tb ügyintézővel teljesen elbizonytalanított, mert mindenki csak a törvény szövegét szajkózza, amit én nem értek.
Én úgy tudom, hogy gyed alatt nincs biztosítási jogviszony, ezért ha gyesről megyünk gyedre a 2.gyerekkel, akkor a minimálbért veszik alapul-ezért kevés lesz az összeg, kevesebb mint az első gyerekkel volt.Ha egyáltalán jár ekkor a gyed.Nem értem, segítsetek, légyszi!!!!!!!!!!!!!!
Mit kell tennem ha letelik a gyedem szeptemberben, és addigra teherbe esek?
-menjek gyesre az elsővel ,amíg nem szülök
-vagy papíron menjek vissza dolgozni, és valójában vegyem ki a szabikat, majd utána táppénz a szülésig? Ezután normális összegű gyedet kapok majd, vagy ez nem számít 180 munkanapnak, ami után a második gyed jár? Mit kell tennem?
Nehogy kivedd a szabikat!!!!!
Ha a 3. baba után nem akarsz oda visszamenni dolgozni akkor ki kell hogy fizessék egy összegben.Ez tuti biztos mert én most érdeklődtem utána.Tehát nekem majd 7 éves szabijaimat fogják kifizetni miután lejárt a gyesem.Egyébkén ha jól tudom én is minimálra vagyok bejelentve,40 ezer párszáz a gyedem.
Szia Ada!
Mi már taliztunk vhol: De itt is felteszem a kérdést.
Szerintetek érdemes lenne gyes mellett kivenni a szabijaimat, ha most a 3. babát várom? Minimállal vagyok bejelentve.
Válaszokat köszönöm.
Bocsi azt akartam írni a GYEST veszi fel helyettem addig családtag!!
És köszi mindenkinek a válaszokat.
További ajánlott fórumok:
- Nem jövök ki a fizetésemből. Havi 50 ezer hiányzik hozzá...
- Hogyan deríthetném ki, hogy reális-e a fizetésem?
- 50 helyett 67 km/h = 20 000 Ft? Mi alapján számolják a büntetéseket?
- 240.000 Ft a fizetésem. Ez olyan gáz, főleg vezetőként...
- Bankkártyás fizetéseket mikor, hogyan számolják el a boltok?
- Közalkalmazottak! Szerintetek elszámolták a fizetésemet?