50 helyett 67 km/h = 20 000 Ft? Mi alapján számolják a büntetéseket? (beszélgetés)
Ez mind mellékes,itt nálunk....
A bér és az árak amúgy is messze vannak egymástól...mint Makó Jeruzsálemtől.
Magyarul,egy minimálbéren élő ember ne menjen gyorsan,mivel szó szerint rámegy-rámehet az egész fizetése.
Aztán lehet itt elmélkedni azon,mennyire van arányban a büntetés a bérekkel:DDDD
Ennek az összegnek még örülni is lehet!
Itt Győrben ezért 70ezret fizetett az ismerősöm.
"ahelyett hogy fizetne a szolgáltatásért "
Hogy parkolok az nem szolgáltatás; nem őrzik az autómat csak bacogatnak :S
Ami a büntetések illeti az meg egyértelmű pénzlehúzás, semmi más; nem a belvárosban mérnek, ahol indokolt az 50es tábla, hanem országúton, ahol egyre gyakrabban -ahelyett hogy utat javítanának- kibiggyesztik a 60as táblát; te meg mész 90-nel; és jön az üdvözlet; tényleg csak azt nem írják bele, hogy "köszönjük, hogy ennyivel is támogatja ezt a defektes államot"
Olcsón megúsztad.
Ennyivel lehetett volna menni (sebességhatár): 50 km/h
Ennyivel mentem: 67 km/h
Mennyi lesz a büntetés?
Valószínűleg ez a 17 km/h-s sebességtúllépés (34%-os)
30000 Ft-ba fog kerülni :(
Amikor egy hétköznap délelőtt elmegyek a belvárosba, akkor a fizetős utcában az ott lévő 60 autóból legalább 40-ben rokkant kártya van.Senki sem szeretne jegyet váltani...ilyen a magyar ember, ahelyett hogy fizetne a szolgáltatásért inkább fizet egy kártyáért valahogyan.Ahhoz pedig lusta, hogy a kb. 500 méterre lévő több óra hosszán át ingyenes parkolóházból elsétáljon.
A legjobb pedig, hogy lopják is őket...a házunkban lakó rokkant bácsi autóját fényes nappal törték fel a kártyáért...
Nálam a rokkant parkoló kártyával visszaélők verik ki a biztosítékot.
Tegnap reggel amikor vittem a gyerekeket iskolába, a szomszédom rokonát láttam aki mellesleg ügyvéd!
szépen kirakta a rokkant kártyát a szélvédőre és besétált a munkahelyére. Nehogy már ne legyen pénze neki parkolójegyre!
Annyit még hozzátennék, hogy a rendőrök direkt állnak be bizonyos helyekre nem csak mérni, a biztos pénzszerzési lehetőség miatt.Közben pedig rengeteg egyéb más bűncselekmény történik az utcákon.
Engem fényes nappal próbált meg három sötétebb bőrű egyed kirabolni, akkor sehol nem volt senki, de mikor az útfelújítás miatt ottmaradt harmincas táblánál többel mentem, akkor már lesben vártak rám.Szerintem ez is komoly probléma ám!
Fordítva van szerintem. A magyar nép sajnos semmi másból nem ért. Svájcban rád szólnak, ha eldobod a szemetet. Ott megvetik az adócsalókat, itt nemzeti hősök.
És megint a fordított gondolkodás: ahelyett, hogy betartanánk a szabályokat, azon hőbörgünk, hogy miért magas a büntetés.
Abban igazad van, hogy nagyon sokszor értelmetlenek a sebességhatárok.
Szerintem, aki tényleg a létminimumon él az nem tart fent autót és nincsenek ilyen gondjai.
Lassanként pedig ilyen benzinárak mellett nem csak a legszegényebbek nem engedhetik meg maguknak az autóval való közlekedést, illetve egy autó fenntartását.
Így van.
Zöld övezetben lakom-körülöttünk majdnem minden utca 30-as övezet.Mivel főútvonal van előttem,50 a megengedett sebesség,de minden harmadik autós 70-el-és minden hatodik 80-al húz el előttünk.Itt nincs trafipax-sajnos:(,de van sebességmérő tábla.
Mi van,ha hirtelen kiszalad egy kisgyerek???Meg sem tud állni!!
a megengedett sebesség átlépéséből származó szabálysértésre van egy jogszabály.
Az a szabálysértés mértékére volnatkozik. Bárki azt átlépi, elkövette azt a szabálysértést. Bárki- milliomos vagy csóró, az teljesen irreleváns most! Nem tartozik ide.
Használja az utakat, járművel közlekedik, ezzel elfogadja, hogy vonatkoznak rá a szabályok.
Lopásért, gyilkosságért is kevesebb legyen talán a büntetési tétele egy szegényebb embernek???
Pontosan!
A szabály, az szabály!
Így is olyan sok baleset van, rengeteg ártatlan ember hal meg az ilyen és hasonló gyorshajtók miatt!
Egyébként az összes megnyilvánulásodból az jön le, hogy átlagon felül jól élsz. Tehát te ki tudod fizetni. Mi a célja a fórumnak, indulatok gerjesztése?
Ugrasszuk egymásnak azokat akik szerint ez nem sok azokkal, akik szerint horror?
További ajánlott fórumok:
- Álláskeresési járadékot mi alapján számolják ki, ha GYESen vagyok?
- Táppénz kérdés - ha nem volt előtte 1 éves munkaviszony, mi alapján számolják?
- Ha gyes alatt szülöm a 2. babám ugyanazt a gyedet kapom amit az első babámnál kaptam anno a fizetésem után? Vagy mi alapján számolják újra?
- Ki tudja mi alapján számolják a gyedet?ez nem fix minden hónapban?
- Passzív táppénzt mi alapján számolják?
- Mi alapján számolják ki a GYED-et? Az kevesebb mint a TGYÁS?