Passzív táppénzt mi alapján számolják? (tudásbázis)
Szia:)
A múlthéten megkaptam a hatalmas összegű táppénzemet. Ez is jobb mint a semmi.
Tényleg? 3 hónapig munkanélkülinek kell lenni, hogy tanfolyamra mehessek? Húú ezt így nem tudtam, nem mondta a munkaügyiben a nő. Csak annyit mondott, hogy ha regisztráltatom magamat mondjuk május, júniusban, akkor még az őszi tanfolyamokra beférek. De én nem kérdeztem rá konkrétan, hogy miért is, de biztos erre a 3 hónapra gondolt.
Rendben, megírom majd a fejleményeket :)
Nem tudom.Akkor miért kötnek sok tanfolyamot érettségihez?Siess mert pont szept-okt. körül indulnak a tanfolyamok és állítólag 3 hónapig munkanélkülinek kell lenned ,h jogosult legyél rá.
Majd írjál,h sikerült e.
Megkaptam a másik felét is ,ez 12000 volt.Röktön ahogy leadtam 2 nap múlva a számlámon volt.
Szerintem nálatok a cég nem kifizető hely és ezért ilyen macerás,mert ez esetben az egbiztosítási pénztár intézi.Már a munkaügyi központban is regisztráltattam magam és mivel szerencsére tőllünk nem messze van az átképző központ aug.közepén megyek be és keményen érdeklődöm a tanfolyamok iránt.Majd meglátjuk,remélem egyre legalább sikerül bejutni.
Szia!
Na ma megkaptam a táppénzemet legalábbis a felét mivel még a másik felét nem adtam le.2 hétre kaptam 23.000 Ft-ot akkor gondolom a minbérhez viszonyították mert igy kb kijön 1 hónapra a 60 vagy 70 %?De nálunk volt a cégnek kifizetőhelye lehet,h azért volt ilyen gyors.
Ma beszéltem a volt munkáltatómmal.
Azt mondták ha 10-én leadom(ekkor jár le)már ki is fizetik.Igaz nálunk a cég kifizetőhely.
Ma felhívtam a volt munkáltatóm TB ügyintézőjét.
Megkérdeztem mikor és mi után számolják a passzív táppénzt.Azt mondta gyes esetén a minimálbér után és ilyen munkav.megsz.esetén azonnal utalniuk kell a pénzt.Pénteken viszem a papírt majd meglátjuk mikor számolom meg azt a fene nagy összeget.
További ajánlott fórumok:
- 50 helyett 67 km/h = 20 000 Ft? Mi alapján számolják a büntetéseket?
- Álláskeresési járadékot mi alapján számolják ki, ha GYESen vagyok?
- Táppénz kérdés - ha nem volt előtte 1 éves munkaviszony, mi alapján számolják?
- Az én esetemben, hogy számolják majd a táppénzt?
- Nyugdíj számításnál, a 40 év munkaviszonyba beleszámolják a táppénzt vagy nem?
- Hogyan számolják a sima ill.a kórházi táppénzt mostanság?