Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mérleg nélkül a konyhában és egyéb praktikák fórum

Mérleg nélkül a konyhában és egyéb praktikák (beszélgetés)


Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Mérleg nélkül a konyhában és egyéb praktikák

1 2
38. winny (válaszként erre: 37. - Maja60)
2009. jan. 28. 12:01

Szia

Meggyőződtem arról,hogy amikor mindent mértem nem lett olyan a süti mint ha kb-re készítem:)

37. Maja60
2009. jan. 28. 10:36
Én is nagyon szeretek sütni főzni.A sütésnél mindent először lemérek és úgy öntőm a tálba a hozzá valókat .Utána már nincs szükség a mérlegre.Nekem is kicsi az asztalom és én is mindig gondba voltam vele.De így most nekem jó.
36. winny (válaszként erre: 35. - Pinpilla)
2009. jan. 24. 12:05

Köszönöm:)

A természetes kajákhoz "csak" vizet iszunk.Semmi műanyag palackos lé.

35. pinpilla (válaszként erre: 27. - Winny)
2009. jan. 23. 23:06
Nagyon jól csinálod,eggyet értek veled.Minnél kevesebb legyen a müanyag és finomabb is.
2009. jan. 23. 23:02
Sütéshez és főzéshez soha nem használok mérleget vagy szakácskönyvet.Elég a fejem és a szemem
33. winny (válaszként erre: 32. - Fockers)
2008. dec. 22. 17:45

Szia

Gondolom már megoldódott a gondod.A kacsa idegen tőlem.

2008. dec. 20. 19:55

Kacsa sütés Karácsonyra! Lenne valakinek egy jó receptje, kérem hogy irja le.

köszönöm....

31. winny (válaszként erre: 29. - Bódiné Anikó)
2008. dec. 18. 19:25

Szia

Nagyon jó a tipped.

Eddig nem ismertem.

30. winny (válaszként erre: 28. - K. Rozika)
2008. dec. 18. 19:23

Szia

Csak most néztem be ide.Bocs:)

Nagyon jó ötlet a hagyma vízben párolása kipróbálom.

Köszi.

2008. dec. 15. 23:00
Én a hagymát ugy dinsztelem ,hogy zsiradék, egy pici só,és egy kevés víz. Mire a víz elpárolog kész a hagyma. Így nem bántja agyomrot és az epét sem.
2008. dec. 15. 21:19
A hagymát csak vízben pároljátok. Ezt egy diabetikus ajánlotta. Ugyanolyan lesz az étel, csak jóval egészségesebb. Köszi a nyers vegeta receptet.
27. winny (válaszként erre: 26. - 10d89b51ea)
2008. okt. 18. 16:17

Szia

Nem lehet mindenhez patikamérleget használni:))

Igazad van kivenni a sót???? Na azt nem!

Nálam a delikát és a vegeta és társai nincsenek forgalomban.Jobban szeretem a természetes ízeket.

2008. okt. 17. 20:28
én is saccra használom a sót, delikátot. inkább először kevesebbet teszek bele, később még lehet utánapótolni, de kivenni már nem.
25. winny (válaszként erre: 24. - E2add1f84e)
2008. okt. 17. 19:10

Sajnos a só mértékét elírtam!!!

Csak egy késhegynyi kell:

Bocsi.Most láttam meg.

24. e2add1f84e (válaszként erre: 23. - Winny)
2008. okt. 17. 18:33

Hát ezt kipróbálom, majd jelentem, hogy sikerült.

Csak legyen egy kis időm.

23. winny (válaszként erre: 21. - E2add1f84e)
2008. okt. 17. 12:41

Ma reszelt tésztát készítettem.

Ebből csinálom a finom tarhonyát:)

Nem vásárolok késztésztákat.

Kisadag: 1db tojás 1tk só és 15-20 dkg.rétes liszt.

Összegyúrom.Állni hagyom kb.10 percet és lereszelem.

22. winny (válaszként erre: 21. - E2add1f84e)
2008. okt. 16. 19:42

Köszi:))

Én is örülnék ha sokan jönnének.

21. e2add1f84e (válaszként erre: 20. - Winny)
2008. okt. 16. 17:56
Jó ez a fórum! szeretném, ha minél többen megosztanák velünk házi praktikáikat!
20. winny (válaszként erre: 18. - E2add1f84e)
2008. okt. 16. 15:58
A hagymát meg fogom csinálni:)
19. winny
2008. okt. 16. 15:57

Igen.

Az arány kb.ez.Dupla mennyiségű víz.A tarhonyát kevergetve piritsd nehogy megégjen,mert akkor kesernyés.

18. e2add1f84e (válaszként erre: 17. - Winny)
2008. okt. 16. 15:00

Köszi a tarhonya tippet. De 1 pohár tarhonya, 2 pohár víz? Ez a kétújjnyira ellepje nem egyértelmű nekem. Tegnap csináltam, és egész jó lett. De nem olyan, mint amit anyukám szokott.

A hagymát mi is szoktuk rántani: nyersen felkarikázod, és úgy panírozva kisütöd. Ténylegy nagyon finom!

17. winny (válaszként erre: 14. - Ea9bff1b44)
2008. okt. 16. 13:32

szia

Hogy készíted?

Nyersen felkarikázod?

Mit adsz hozzá?

16. winny (válaszként erre: 13. - E2add1f84e)
2008. okt. 16. 13:31

Szia

25 dkg tarhonya aranysárgára pirítva.Lobogó vízzel öntjük fel.Másfél újnyira ellepje a tarhonyát!

Sózzuk borsozzuk!Nagyon lassú tűzön főzzük.A fedőt ne emelgessük!25-30 perc!

Házi tarhonyáról beszélek amiben nincs víz csak tojás.

Magam készítem.

15. winny (válaszként erre: 11. - Szamóca41)
2008. okt. 16. 13:27

szia

Ez egy remek ötlet.Még nem is hallottam kipróbálom.

Kiteszem a fóliát az asztalra és az egyik kupac a liszt a másik a prézli.A tányérban a tojás.

Nem lesz két kupac:)))

14. ea9bff1b44 (válaszként erre: 11. - Szamóca41)
2008. okt. 15. 19:11
Imádom a rántott hagymát, de nagyon ritkán csinálok a sok macera miatt. Most, hogy mondod ezt a zacskós panírozás, azt hiszem megint csinálok majd:-)
2008. okt. 15. 18:59
Mondja meg nekem valaki, hogy kell finom tarhonyát főzni? Mennyi tarhonya - mennyi víz?
12. e2add1f84e (válaszként erre: 11. - Szamóca41)
2008. okt. 14. 18:51
igen, ezt én is így csinálom. Imádjuk a patiszont, gombát, karfiolt, csak panírozni utáltam. De azóta, mióta ezt hallottam szívesebben csinálom.
2008. okt. 14. 11:06

Tudom,hogy ez nem mértékegységes dolog,de talán segíthetek vele egy kicsit.Nem tudom kinek, mennyire okoz gondot a panírozás?!Én nagyon nem szeretem csinálni:)!

Ha a lisztet ill. a prézlit zacskóba teszed és jó alaposan összerázod...... sokkal gyorsabban megy.Igaz,hogy a "tojásfázis" még mindig csak egyesével történhet,de nekem ez a módszer nagyon bevált.Különösen egy jó kis rántott karfiolnál,de azt hiszem teljesen mindegy,hogy mit hozok fel példának;sokkal haladósabb!

10. winny (válaszként erre: 9. - Ballainé)
2008. okt. 10. 15:31

Köszönöm.

Tudod,hogy az idén egy új módszerrel raktam el egy uborkát."teszt uborka"

Feltettem a receptekhez.Van új a Nap alatt nekem is:)

9. Ballainé (válaszként erre: 8. - Winny)
2008. okt. 10. 11:40
Nagyon jol jönnek a tanácsaid,mert bizony bár már én is 25-éve fözök ,de még akadnak gondjaim néha.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook