Mérleg nélkül a konyhában és egyéb praktikák (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Mérleg nélkül a konyhában és egyéb praktikák
Szia
Meggyőződtem arról,hogy amikor mindent mértem nem lett olyan a süti mint ha kb-re készítem:)
Köszönöm:)
A természetes kajákhoz "csak" vizet iszunk.Semmi műanyag palackos lé.
Szia
Gondolom már megoldódott a gondod.A kacsa idegen tőlem.
Kacsa sütés Karácsonyra! Lenne valakinek egy jó receptje, kérem hogy irja le.
köszönöm....
Szia
Nagyon jó a tipped.
Eddig nem ismertem.
Szia
Csak most néztem be ide.Bocs:)
Nagyon jó ötlet a hagyma vízben párolása kipróbálom.
Köszi.
Szia
Nem lehet mindenhez patikamérleget használni:))
Igazad van kivenni a sót???? Na azt nem!
Nálam a delikát és a vegeta és társai nincsenek forgalomban.Jobban szeretem a természetes ízeket.
Sajnos a só mértékét elírtam!!!
Csak egy késhegynyi kell:
Bocsi.Most láttam meg.
Hát ezt kipróbálom, majd jelentem, hogy sikerült.
Csak legyen egy kis időm.
Ma reszelt tésztát készítettem.
Ebből csinálom a finom tarhonyát:)
Nem vásárolok késztésztákat.
Kisadag: 1db tojás 1tk só és 15-20 dkg.rétes liszt.
Összegyúrom.Állni hagyom kb.10 percet és lereszelem.
Köszi:))
Én is örülnék ha sokan jönnének.
Igen.
Az arány kb.ez.Dupla mennyiségű víz.A tarhonyát kevergetve piritsd nehogy megégjen,mert akkor kesernyés.
Köszi a tarhonya tippet. De 1 pohár tarhonya, 2 pohár víz? Ez a kétújjnyira ellepje nem egyértelmű nekem. Tegnap csináltam, és egész jó lett. De nem olyan, mint amit anyukám szokott.
A hagymát mi is szoktuk rántani: nyersen felkarikázod, és úgy panírozva kisütöd. Ténylegy nagyon finom!
szia
Hogy készíted?
Nyersen felkarikázod?
Mit adsz hozzá?
Szia
25 dkg tarhonya aranysárgára pirítva.Lobogó vízzel öntjük fel.Másfél újnyira ellepje a tarhonyát!
Sózzuk borsozzuk!Nagyon lassú tűzön főzzük.A fedőt ne emelgessük!25-30 perc!
Házi tarhonyáról beszélek amiben nincs víz csak tojás.
Magam készítem.
szia
Ez egy remek ötlet.Még nem is hallottam kipróbálom.
Kiteszem a fóliát az asztalra és az egyik kupac a liszt a másik a prézli.A tányérban a tojás.
Nem lesz két kupac:)))
Tudom,hogy ez nem mértékegységes dolog,de talán segíthetek vele egy kicsit.Nem tudom kinek, mennyire okoz gondot a panírozás?!Én nagyon nem szeretem csinálni:)!
Ha a lisztet ill. a prézlit zacskóba teszed és jó alaposan összerázod...... sokkal gyorsabban megy.Igaz,hogy a "tojásfázis" még mindig csak egyesével történhet,de nekem ez a módszer nagyon bevált.Különösen egy jó kis rántott karfiolnál,de azt hiszem teljesen mindegy,hogy mit hozok fel példának;sokkal haladósabb!
Köszönöm.
Tudod,hogy az idén egy új módszerrel raktam el egy uborkát."teszt uborka"
Feltettem a receptekhez.Van új a Nap alatt nekem is:)
További ajánlott fórumok:
- Nyugdíjas élet - ügyek-bajok, tapasztalatok, praktikák
- Ki milyen praktikák alapján tudja beosztani úgy a konyhapénzt, hogy ne érezze hóvégén azt, hogy megfullad a nadrágszíj szorításától?
- Sütés főzés praktikák fortélyok
- Mérleg nélkül milyen recept alapján tudnék szilvásgombócot készíteni?
- Mérleg nélkül hogy tudom megsaccolni, hogy mennyi a liszt, cukor stb?
- Hogyan tudok kimérni 1 deka szalicilt mérleg nélkül?