Sütés főzés praktikák fortélyok (beszélgetés)
A jó ötleteket én is elraktározom. Most egy hétre elteszem magam a szabad levegőre. Remélem kedvem szerint főzhetek, süthetek.
Jó lenne, ha kapnék erdei gombát, mert gompás pörköltet szereznék csülökkel, körömmel.
SZép napot mindenkinek !
Én a patás-pörköltet lábasban is ugyanúgy főzöm a gázon, úgy készítem össze, mint a bográcsos marhát ahogy írtam néhány hónapja:
lábas kiken zsírral, alól a csontosat, rá egy sor színhús, majd a hagyma-paprika, és a tetején ismét a hús.
És szépen födő alatt hadd rotyogja magát puhára. A legvége előtt 15-20 perccel kapja meg az őrölt paprikát...
Ez egy elronthatatlan recept, még a kubikos nagyapámtól tanultam. De minimum 2,5-3,0 kg hússal, majd lehet szétadagolva a fagyóban tárolni későbbi időkre. :))
A hétvége nagyon jó lesz a társas összejövetelekre, mert nem lesz nagy a hőség. Én nem tudok most bogrács közelébe kerülni mert az unokákkal kell lennem.
Jó receptek vannak a csülökös körömpörköltre - vagy csak köröm pörköltre feltéve. Lehet válogatni belőlük K.
Én meg most pucoltam fel 4 körmöt + 1 csülköt, holnap főzöm a pörköltet belőlük. Igaz, hogy csak nagylábasban a gázon, de azzal a bográcsos módszerrel, rétegenként sorjázva... már előre készítem rá a gyomromat. :))
Te mit vásárolsz, mit főzöl?
Én meg úgy tanultam, hogy 2 db kést összefenek, és egymást élezik.
Pedig volt otthon kaszakő, de azt inkább az ásók, lapát, stb. szerszámok élesítésére használtuk.
Gondolom, hogy ott is a kerti szerszámokat, egyéb mezőgazdasági szerszámokat, gépeket árusító szaküzletben árulják.
Itt a mi kis városunkban ilyen helyen lehet kapni ezeket.
Én a pupusát nem ismerem, de most kíváncsi lettem: milíyen lisztből és hogyan készül?
Ugyanakkor a gehér kenyér nekem sem megy. Mostanában sokmagvas klenyeret veszek, igaz sokkal drágább, de ebből elég egy kevés is....
Én szerencsére jól el vagyok ilyen tömör-gyönyör édes-habos sütik nélkül. Hónapok telnek el, ha 1-1 szeletet megkívánok.
Viszont tegnap kipróbáltam, hogy a fehér kenyér helyett egészen jól bevált a pupusa. Serpenyőben süthető, tk-lisztből itthon, jó lesz az nekem!
Ha nincs is annyira finom, mint ami kenyéren felnőttem, legalább kevesebb fogy belőle! :)
Én pont ezért készítem csak karácsonykor :)
Legyen mire várni egy évig ... :D
Mondjuk mindenkinek megéri :)
További ajánlott fórumok:
- Karácsonyi sütés-főzés / Mi lesz a karácsonyi menü?
- Kezdő és haladó konyhatündérek csevegjünk a sütés-főzés rejtelmeiről!
- Teafőzési praktikák ill. minden ami a tea főzésével kapcsolatos!
- Formatorták, praktikák a sütésben
- Tudatos jövőtervezés-házi praktikák, tanácsok, ötletek, sütés-főzés-háztartás
- Ide szeretném összegyűjteni azokat a tapasztalatokat, recepteket, fortélyokat, amelyek a pároló edényben való főzéssel kapcsolatos