Mennyi szénhidrát van a piritósban? (tudásbázis)
én meg úgy tudtam, h ha közvetlen vmelyik reagálónak írok a válaszára, akkor pont erre a célra találták ki a "válasz erre" funkciót, ami jelzi, h kinek szánom a mondandóm. Amennyiben nem élek ezzel az opcióval, akkor automatikusan az eredeti, feltett kérdésre adott válasznak számít a bejegyzés.
Mellesleg megjegyezném, h nem akadtam ki egyik hozzászóláson sem. Uhogy valószínűleg vmit nagyon rosszul értelmeztél.
Szívesen.
Hm...lányok?:-)
Szia!
Cuki, a párhuzam érdekes:-)
rizs - puffasztott rizs
kenyér - pirítós
:-)
Úgy lehet egyszerűen megmérni, hogy levágsz egy szelet kenyeret, megméred, hány g, kiszámolod a szénhidráttartalmát, aztán megpirítod, és úgy is megméred a tömegét.
Ha megvan a pirítós tömege és a szénhidráttartalma, abból már ki tudod számolni 100 g-ra.
(Ez minimális mértékben függ a kenyér vastagságától is, és az összetételétől, valamint a pirítási időtől.)
Én nem csináltam meg, de durván 20-30 %-kal lehet magasabb, mint a pirítatlané.
További ajánlott fórumok:
- Kevés szénhidráton élők, diétázók! Mennyi a napi szénhidrát beviteletek?
- Jól írja a kalória számláló, hogy ennyi kalóriára és szénhidrát mennyiségre van szükségem?
- Húsleves üres levében (zöldség és hús belefőtt) mennyi a szénhidrát, hogyan számoljuk ezt?
- Paleo diéta - Mennyi szénhidrátot, és kalóriát fogyasztotok egy nap átlagosan?
- Elrettent, hogy mennyi szénhidrát van a sütőtökben (is)....
- Kukoricás kenyérnek, kiflinek mekkora a szénhidrát tartalma? Mennyire fogyókúrás?