Kevés szénhidráton élők, diétázók! Mennyi a napi szénhidrát beviteletek? (tudásbázis)
1.Igen az.
2.A főorvos vitázzon a téma professzorasszonyával,ne velem.Sokat elárul,ha azt sem tudja ki az.
3.Megadom a 3évesek esetén a legalacsonyabb paramétereket.
Energia:1100kCal
Ch:50E%
Amit ő kap,az cirka 37E%.Ha az én gyerekem lenne,biztos magyarázatot követelnék.Vagy mást.
4.Velem nem konzultálhat.Nem fogadtál fel.
5.nyilván te döntésed.Annak viszont örülök,hogy nem gyarapítod a gyerekükön kísérletezők táborát,sajnos hidd el,vannak olyanok.:(
Köszi!
Hajrázni kezdtem én már régen, csak valahogy mindig megbotlok, és hozzányúlok a kenyérhez!
Valahogy azt a mozdulatot kellene valamivel kiváltani!
Nem értem, hogy több mint 40 év cigizés után arról képes voltam magamat leszoktatni, ez a kenyér-függőség meg kifog rajtam???? :)))
Kedves Spéci nőci!
Köszönöm "kedves" szavaidat!Hidd el,nem innen-onnan összeszedett csacsiságokkal próbálom a gyerekemet kezelni.De kíváncsi voltam,hogy mások mivel váltják ki a szénhidrátot.Egyszerű kíváncsiság volt.Egyébként az internetről nagyon sok hasznos információhoz jutottam.
A többieknek kitartást kívánok a fogyáshoz!Csak így tovább!!
Most ezzel újabb lökést adtatok nekem. Igaz, hogy én is elkezdtem pár hónappal ezelőtt, hogy a saját magam által főzött kajákat a Norbi 1-2-3 besorolás szerinti időpontokban egyem, de eléggé elhanyagoltam az odafigyelést, és az eredmények el is maradtak.
Jöhetek ide közétek tanulni????
Jobbulást Nektek!
Ilyenkor, ezzel a kevés ch-val gondolom pattognak le a kilók!
"Lányom még csak 3 éves..."
Akkor miért az internetről összeolvasott csacskaságokkal szeretnél vigyázni rá?Nem tudod,hogy kinél kell a kérdést feltenni?A diabetológiai gondozó nem világosított fel erről?
1 év alatt fogytam 45 kilót! Update segített! Nagyjából napi 1500-1600 kcalt eszem és kezdetben 100 ch-t ettem, most már 150-et! És a sport volt még ami nagyon sokat segített a fogyásban. Kezdettől heti 5 sport van kb!
Elöszőr csak torna volt meg úszás, aztán elkezdtem futni, majd aerobikozni és teniszezni. A tornát és az úszást elhagytam már egy jó ideje, most a másik 3 sport van! :)
Semmit sem hagytam el, csak más fajtára cseréltem (U1-re)
Egy átlagos napom:
Reggeli: U1 kenyér, zsemle bármi felvágottal, zöldséggel vagy U1 péksütemény
Tízórai: valami kicsi nasi (pl túrórudi, tejszeelt), vagy semmi
Ebéd: U1 főétel, bármi amijük van, leves sütivel, vagy húsos, vagy tésztás étel. BÁRMI! Hétvége kivétel: akkor nagyszülőzünk, akkor mondjuk hús köret nélkül, vagy kisadag bármi!
Uzsonna: 2in1 (cappuchino)
Vacsora: felvágott zöldséggel, vagy virsli, vagy tojásrántotta
És majdnem minden nap egy kb 1 órás valamilyen edzés. 2 max 3 pihenőnappal egy héten!
Ez volt az én receptem, és ezt tartom még mindig!
Azt szeretem az updateben, hogy nincs éhezés, nincs megvonás, van nasi, csoki, csak U1-es!
Nálam a hiány nem változott! :( 1,5 éve nem ettem fehér kenyeret, de ha csak rágondolok...., vagy mikor a családnak készítek szendvicset, akkor belül harcolok!
Én nagyon péksütis vagyok, így abból pár naponta eszem, de csak update-eset! Ezzel kielégítem a vágyat, de azért nem olyan mint egy hagyományos! :)
Nekem azóta megy a rántotta kenyér nélkül mióta jobban megsütöm!
De igazad van!!!! A szendvics is kenyrérrel az igazi!!! :) Nekem sokszor okoz lelki vívódást a dolog, de ki kell tartani, ha nem szeretnék újra elhízni! Voltam én 113 kiló is, és akkor ettem bármit! Vagy van a másik út amin most járok, lemondás, de csak 68 kg! Annyira jól érzem így magam, hogy meg tudom állni! Persze vannak kivételek, de néha belefér! :)
Oké!
Megfőzöd sűrűre a tejbegrízt (ha nincs tej, akkor a vízbegrízt!), pici só, egy csipet cukrot is szoktam (=fogyózok) és vaníliás cukrot bele főzni.
Várd meg míg meghűl, reszelhetsz bele citromhéjat, + valamennyi citromlét (persze a túrógombóc ízesítése tetszőlegesen lehet bármi), és amikor már kihűlt, beletöröd a túrót. Ha túl száraz, szoktam hozzá 1-2 kanál (mennyiségtől függ) tejfölt is.
Ettől kezdve vagy kiskezeddel gombócokat formázol és rakod a kész pirított zsemlemorzsába, vagy én pl. egy evőkanállal szedek a másikkal összetömörítem és rakom át a kész morzsába, a kanállal átforgatom benne = tiszta marad a kezem!
Jó étvágyat!!!
További ajánlott fórumok:
- Kalória és szénhidrát számolással fogyózók beszélgessünk :)
- Csökkentett szénhidrát diétát kezdek, leszel a társam?
- Napi 10-20g-ra lecsökkentett szénhidrát-bevitellel, látványos/gyors fogyás érhető el?
- Átok rátok szénhidrátok
- Egy hete nem eszem szénhidrátot, mégsem indult be a fogyás
- Április 3.-tól: Kalóriát és szénhidrátot számolok és nyárra csini leszek!!! Csatlakozol?