Mennyi a márciusi gázszámlátok? A mienk kicsit soknak tűnik.... (tudásbázis kérdés)
Tűnődöm, melyik lenne a jobb.
Ha esetleg idetéved valaki, aki átalánydíjat fizet, kérem ossza meg a tapasztalatait. Mit jelent az éves áremelés egy átalány esetén? Mennyivel nyomja meg a végelszámolást általában?
Én is diktálós vagyok. Interneten szoktam elküldeni.
Egyszerűen fejbe vert az összeg. Most számoltam ki, ha átalányfizetést kérnénk a tavalyi fogyasztás alapján, az kb. 35 ezres lenne. Összeadtam márciustól márciusig, s elosztottam 10-el, mert az általányosoknak 10 hónapra osztják el a fogyasztást.
Hát lehet, hogy áttérek, bár akkor is érhet meglepetés. Áremelés,éves többletfogyasztás, stb.
Szia!
Én diktálom havonta,nem veszik figyelembe.
decemberi számla 16ezer volt,abban a nagy hidegben,mióta kifelé megyünk a télből és nem fűtünk csak éjszaka,csak a 2 gyerekszobában,a duplája jön ki.Nem értem én sem.
Kicsit régi már a fórum, de most muszáj írnom.
Megnéztem a gázszolgáltatónk portálját, hogy mennyi lesz a következő havi számla. 67.000,- Ft. Még az a jó, hogy ülök a gép előtt így is, csak emiatt nem ültem le újra.
A két ezelőtti számla is 54 és 57 ezer forintok voltak. Azt megelőzően egészen korrekt számlák.
Van akinek kb. ennyi a havi fizetése. Na az mit csinál ilyenkor?
Most kaptam meg a negyedéves elszámoló számlát. 42.000,- Ft-ot kell még fizetnem. Havi 17.000,- Ft a gázszámlánk. Nem sok ez egy kicsit ??? Igaz 100 nm-es a lakásunk, de nem fűtünk egész nap.
Ti mennyig fizettek ?
12000 ft,de minden hónapban ennyit fizetek,mert ez átalány.
Egyébként családi ház,és 100 négyzetméteres.
24000
2és félszobás lakásban
MÁrciusi??? A márciusit még csak most fogysztjuk!!!
Mivel a miénk pont annyi elszámolás alapján van, a februárit tudom megmondani neked az 16.000,. volt, a januári viszont 28.000.-
Hát ugye ez időjárás függő is.
100 m2-es családi.
Nálunk az utlsó számlán 300 m3=21806 Ft.A házunk 100 m2,de egy szobát nem fűtünk.
Évi!
Valami elírás lehetett a leolvasáskor.Egyébként én minden hónapban leolvasom az óra állását,bediktálom ,de mindjárt ki is számolom a következő havi fizetnivalót.Így sosem ér meglepetés.
A mamámnak, meg anyáéknak sok a gázszámlájuk (35000-40000Ft télen), de náluk a régi központi fűtésre szeleték rá, vagy nem tudom, hogy mondjam, a lényeg, a csövek maradtak a régi vastagok, és sok víz van bennük, ezért olyan sok a gázszámlájuk.
Nekünk vékony alumínium csövek mennek az aljzat betonban, úgyhogy még "alulról" is fűtve vagyunk.
Nem tudom pontosan, de azt tudom, hogy éves szinten tavaly 1400 körül volt (enyhe volt a tél), tavaly előtt 1600 körül.
De látom, hogy babád van, hány fok szokott lenni?
Mi nappal nem vagyunk otthon, csak hétvégén. Ekkor 18 fokon van a termosztát. Amúgy 21 fokra szoktuk állítani, fürdésnél 22, éjjel 20,5. Nekünk kevesebb is elég lenne, de a kislányom állandóan kitakarózik.
És ami fontos, radiátoros a fűtés? Mert pl. a konvektor nagyon gazdaságtalan.
Kérdés, hogy hány fok van nálatok, mert lehet, hogy túl meleg volt abban a hónapban. Bár akkor is nagyon soknak tűnik.
Nálunk nappal 20-21 fok körül van, de éjszaka sincs több, ennél melegebbet nem is bírnék elviselni hosszútávon. A mostani 15 ezer volt 240 m3-re. Ja a mi lakásunk is olyan 100 nm körül van. Még karácsonyi hosszú itthonlétünk alatt se sikerült a 30-at elérni.
Kérjetek óracserét mert ez tényleg nagyon sok.
További ajánlott fórumok:
- Magas gázszámla... megoldások, lehetséges-e egyáltalán, hogy ennyi?
- Melyik hónapban vonják le a gázszámlákból a 12 000 Ft támogatást?
- Fűtesz már? Ha gázzal fűtesz mennyi a gázszámlád átlagosan, egy lakásra?
- Kiigazodik valaki a gázszámlán? Mennyibe kerül 1 m3 gáz?
- Megírnátok, hogy mennyi volt a 2008. dec. és 2009. jan. gázszámlátok? Mekkora a ház amit fűtetek és mennyi volt tavaly ilyenkor?
- Van-e valakinek tapasztalata, hogy régi típusú belvárosi házban , 48nm2, két konvektorral kb. milyen gázszámlára számíthatok?