Magas gázszámla... megoldások, lehetséges-e egyáltalán, hogy ennyi? (tudásbázis kérdés)
Sziasztok!
A decemberi számla kinek mennyi?
Nálunk egy 72 nm-es ház van és most a decemberi fogyasztást leolvastuk és 44 ezer körül van a fizetendő.. :S
Nálunk gázkonvektor van, a lakás 69 négyzetméteres.
Mi havonta 24 000.- et fizetünk (átalány). Télen én is fázom, mert 19 fok van, veszek fel pulcsikat, dupla zoknit. Az ablakok is huzatosak, pedig már beszigetelte a férjem, és mégis. Majd januárban, ha leolvassák, kiderül, hogy még rá kell - e fizetni? Ezért már decemberben meg fogom nézni az átlagot, hogy fölötte van-e annak, amit vállaltunk, ill. kértünk.
Felesleges lenne beruháznom erre a pár hónapra ez nem az én házam, kikerülünk innen hamarosan! :(
Nincs egyébként sem kályhára pénzem...
Nekünk egyenletes hőmérsékletet lehet beállítani csak tudtommal! Eseteleg lezárni lehetne radiátort, de mivel egybenyitott a tér ennek nincs értelme... 4-en nem tudunk egy szobában aludni, mert nem úgy van berendezve a lakás, egyik nagyobb lányom odaát fekkszik.. (A legnagyobb kollis nem sokat van itt)
MÁs lehetőség nincs, semmilyen kályha nincs, nincs hősugárzónk sem, de az is sokat fogyaszt úgy hallottam.
A 22-23°C az egész lakásban kicsit soknak tűnik.
Mi csak a szobát fűtjük, ahol a pici babával vagyunk. Vettünk ősszel egy kályhát és tűzifát, azzal csinálunk meleget.
Fürdőszobában 15°C konyhában 12°C-ot tartunk. A szobában a termosztát 20°C-ra van beállítva, de csak éjszakára kapcsol be, nappal az olcsóbb fát használjuk. Sajnos nincs más választásunk, de így legalább kijövünk...
És fürdetésre símán lehtet 26-27°C-ot csinálni a szobában pár darab fával, ráadásul így utána éjfélig nem is kapcsol be a termosztát...
Egyébként mivel eddig általányt fizettünk eloszlott a nyári számlákra is a pénz :(
Most viszont bediktálás miatt most magas, nyáron alacsony lenne... ha még itt lennénk. De ha általányon maradtam volna, akkor is majd év végén kapnék egy jó kis summás összegről számlát: talán 2-300 ezer forintról is, ha jól gondolom.. (már ha nyáron pld elköltözünk innen)
Szia, köszi a sok tanácsot. Két éves gyerek a legkisebb. Melegítőben vagyunk így is- fázós a család, átlag 22 fok van.
A legközelebbi gázszolgáltató kb 35 km-re van.. :S
Így csak levélben értekezek velük.
Sajnos más alternatív nincs a fűtésre...
1. Ki kéne deríteni, hogy tényleg csak akkor pörög-e az óra ha meg a gázfűtés. Ha igen, esetleg kihívni egy szerelőt, hogy nézze meg. Úgy tűnik, hogy 1 hét alatt megtérülne, ha tényleg gond van...
2. a 110m2-ből ahol lehet kikapcsonli a fűtést és csak minimális 8-10 fokot tartani. Gyerekek ideiglenesen menjenek egy szobába. Jobb mint utcára kerülni, nem?! A konyhában is lehet kardigánban főzni ha muszáj, hidd el nekem, tapasztalat...
3. Levenni a fűtést mindenhol 18-20°C-ra. Melegítőt a családra! Ha baba van akkor ciki, de pl éjszakára nálunk így is 20°C van beállítva, a baba úgyis be van takarózva.
4. Fával való fűtésre van legetőségetek? Általában a rokonoknál van pár lepukkant bútor, ami csak a lomtalanításra vár. Hetekig ki lehet vele jönni...
5. Személyesen bemenni a gázszolgáltatóhoz, vinni a gyerekek papírját is és beszélni velük. Szociális helyzet miatt kamatmentes részletfizetést kell kérelmezni, hátha....
6. Csak csendben mondom hogy a védőnő meg ne hallja: egész nap hideg lakás, este fürdetéshez infra hősugárzó biztonságos távolságból babára irányítva fürdés alatt. Fürdetés 5 perc alatt. Olcsóbb, mint felfűteni egy szobát 24-25 fokra. A szükség nagy úr... Jobb mint a végrehajtás...
Sziasztok.Nekem is ma jött ki a számla. 71.128 Ft.
120 nm.Napközben ha nem vagyunk itthon,leveszem 18-20'C -ra,különben 22-23'C -ra van állitva amikor itthon vagyunk.
Megoldás?
Kérj részletfizetést,megadják.A tavaly én is kértem,nem számoltak fel kamatot,akkor 120Ft jött ki egy hónapra.:(
Köszi!
Én havi 20000-et fiezetek ártalányba,de lehet év végén nagyon meglepődünk:(
Ne aggodj! Nem veheti el töled a gyerekeket! Ahhoz több kell! Gyerekeket csak nagyon indokolt esetbe itélik az apának.
Ezt onnan tudom, hogy amikor én mégcsak készültem válni, akkor több ügyvéddel beszéltem, és kéredeztem, hogy elvehetik-e a fiamat. NEM!
Miota laktok ebbe a házba? Lakhatási jogod van a lakásban! Nekem ezt szintén 1 ügyvéd mondta. Nem tehet ki.
Szia.
A mi házunk is kb akkora..
2 hónapra 75.138 jött ki..
Alább valaki már írta a lakásfenntartási támogatást - ha jól emlékszem a nevére. Kérdezd meg az Önkormányzatot! Egy ismerősöm kapott támogatást - ha jól emlékszem, azért, mert több volt a rezsi, mint az egy főre jutó jövedelem. Veszíteni ezzel nem tudsz!
A szolgáltatóváltásnál az is probléma (lehet), hogy 3 hónap az átfutási idő. Ezt a számlát mindenképp ki kell fizetni, ha jól számolt a szolgáltatód.
Csere= gázmérőóra csere
Ami gyanús, hogy a férjem úgy állította be a vezérlőt(elvileg) hogy éjszaka ne fűtsön és mégis egész éjjel csak teker-teker, alig áll le két perc múlva újra bekapcsol és én ezt furcsállom!
Csere előtt nem volt ennyi, nyár volt.. de tavaly (igaz általányt fizettünk) de 40-45 ezer sem volt!Aztán max egy 50 ezres jött pluszba év végén.
Én diktálom de csak most két hónapja, mióta a férjem a nevemre íratta.. és pontosan. Most pont dec 10-től jan 10-ig szól a számlázási időszak...