Meggyleves habgaluskával recept
A Meggyleves habgaluskával hozzávalói:50 dkg magozott megy (befőtt is jó)
8 dl víz
fahéj
8 ek cukor
1 kk étkezési keményítő
Habgaluskához
2 tojásfehérje
2 ek cukor
1 kk citromlé, pici fahéj
A Meggyleves habgaluskával elkészítési módja:
A meggyet a cukrozott, fahéjozott vízben feltesszük főni. Ha elkezd forrni, akkor kis vízzel simára kevert keményítővel sűrítjük. A habgaluskához a tojásfehérjét kemény habbá verjük, beízesítjük, majd - kanállal - forrásban levő vízbe szaggatjuk, 4-5 percig főzzük. Lecsöpögtetve hűlni hagyjuk, majd a levesbe csúsztatjuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: kiki32, 2007. júl. 20. 14:10
A meggyleves habgaluskával elkészítési módja és hozzávalói.