Még nem kaptam munkaszerződést, egy hete dolgozom de beteg lettem, elmehetek-e táppénzre? (tudásbázis)
Ez így van.
Ráadásul az első 15 napot a munkáltató fizeti, végülis a nagy semmire... Utána meg a táppénzed egyharmadát csengeti be az államnak.
Ezt miért a neten kell ellenőrizni?
A munkáltatóval nem kommunikáltok??
hogy lehet dolgozni munkaszerződés nélkül? akkor ez nem hivatalos munkaviszony, a szerződés aláírása nélkül elvileg nem is állhatnál munkába :-O
Ha nem túl súlyos, vagy fertőző a dolog, ne menj táppénzre, én mint gyakorlati hr-es aki próbaidő alatt elmegy táppénzre fel szoktam mondani :( ez elvárás a munkáltató részéről.
Az megint más, hogy nem dolgozhatnál munkaszerződés nélkül. Azt legkésőbb az első munkában töltött napon meg kell kapnod írásban!
Munkaszerződés nélkül nem lehet hivatalos a munkaviszonyod. Az az első lépés, még munkába állás előtt.
Egyébként bejelentés ide vagy oda, én biztosan nem mennék táppénzre egy hét után, mert valószínüleg nem lenne hova visszamennem....
Jogos az aggódalmad, mert a munkáltató nem igen nézi jószemmel tisztelet a kivételeknek, hogy valaki belép egy céghez és máris betegállományba mentél, önhibádon kivül. Igen kellemetlen és kinos helyzet.
A Munkaügyi kirendeltség meg tudja mondani ilyenkor mi a szabály. Üdv.Ágnes
További ajánlott fórumok:
- Tartósan beteg gyerekkel, -ha dolgozom és kapom mellé a gyest - elmehetek -e táppénzre, ha beteg lesz az oviban?
- Kismama vagyok. határozott idejű szerződésem ma jár le, ma még megyek dolgozni.hétfőn már elmehetek táppénzre?nem rughatnak akkor már ki?
- Felmondás után elmehetek táppénzre?
- A férjem kapja a GYES-t, mindketten dolgozunk. Elmehetek táppénzre a kicsi jogán, ha beteg lesz?
- Gyed után elmehetek e táppénzre bármilyen okból, hogy megmeneküljek a kevés gyestől?
- Ha egy munkaerő közvetítő cég töröl és elküldenek a munkehelyemről elmehetek passzív táppénzre?