A férjem kapja a GYES-t, mindketten dolgozunk. Elmehetek táppénzre a kicsi jogán, ha beteg lesz? (tudásbázis kérdés)
A férjem gyes-en van, az nem azt jelenti, hogy lógatja a lábát, ugyanúgy dolgozik mint én.
Szerintem ez teljesen indokolatlan szabályozás! Olyan helyzetbe kerül az ember, mintha egyedülálló szülő lenne. Csak az egyik lehet otthon, pedig van két szülő! Mi van, ha a férjem nem tud eljönni? Vagy "csak" elúszna a munkájával, és fél-fél időben megoszthanánk, ha nem lenne ez az ostoba szabály! Semmi értelme, annyira bosszant.
Ha a szülők közös háztartásában élő gyermek után az egyik szülő gyesben, gyetben részesül, ugyanazon gyermek után a másik szülő gyápra nem jogosult.
(Munkaadó Lapja, és a TB honlapján is ugyanez szerepel)
Tehát értelmezésemben, ha a férjed kapja a gyest, akkor ő veheti igénybe a gyáp-ot is.
Ma a munkahelyemen azt mondták, hogy nem mehetek a GYES miatt tp-re. De erről eléggé egymásnak ellentmondó infók vannak.
Nagyon örülnék jogszabályi hivatkozásnak, ha valaki tud segíteni.
További ajánlott fórumok:
- Tartósan beteg gyerekkel, -ha dolgozom és kapom mellé a gyest - elmehetek -e táppénzre, ha beteg lesz az oviban?
- Kismama vagyok. határozott idejű szerződésem ma jár le, ma még megyek dolgozni.hétfőn már elmehetek táppénzre?nem rughatnak akkor már ki?
- Még nem kaptam munkaszerződést, egy hete dolgozom de beteg lettem, elmehetek-e táppénzre?
- Felmondás után elmehetek táppénzre?
- Gyed után elmehetek e táppénzre bármilyen okból, hogy megmeneküljek a kevés gyestől?
- Ha egy munkaerő közvetítő cég töröl és elküldenek a munkehelyemről elmehetek passzív táppénzre?