Gyed után elmehetek e táppénzre bármilyen okból, hogy megmeneküljek a kevés gyestől? (tudásbázis)
Én úgy tudom, hogy a táppénz miatt nem lesz kevesebb a következő gyedem , mert mivel az utóbbi 2 évben nem volt 180 ledolgozott napom, mivel gyeden voltam -ezért nem abból számolják majd a következő gyedet, hanem abból a bérből, ami után most is kapom a gyedet.
Vagy rosszul tudom? Elég nagy a káosz a fejemben ebben e a témában.:-))
Szerintem beszélj a háziorvosoddal őszintén, hogy miután lejár a GYED, és letelik a munkáltató által kiadott szabi, ki fog rúgni (hiszen, ha nem tudsz visszamenni dolgozni, akkor ez egy jó alkalom a munkáltatónak, hogy megváljon a kismamától).
A háziorvos lehet, hogy tud javasolni valamit, addig meg keress bölcsit, másik állást, hogy mire visszamész a táppénz után, ne maradjatok pénz nélkül... Munkahely mellett is jár a GYES, ha max.8 órát dolgozol...
Nagyon szeretnék teherbe esni, de nem skerül.A kisfiam 1 hónap múlva 2 éves, letelik a gyed, de nincs bölcsödei hely. Kénytelen vagyok itthon maradni, de a gyesből nem lehet megélni.
Nem ismerem a jogszabályokat, de hátha valaki itt volt már hasonló szituációban.
Mit csináltatok?
Előre is köszi a segítséget!!!!
További ajánlott fórumok:
- Tartósan beteg gyerekkel, -ha dolgozom és kapom mellé a gyest - elmehetek -e táppénzre, ha beteg lesz az oviban?
- Kismama vagyok. határozott idejű szerződésem ma jár le, ma még megyek dolgozni.hétfőn már elmehetek táppénzre?nem rughatnak akkor már ki?
- Még nem kaptam munkaszerződést, egy hete dolgozom de beteg lettem, elmehetek-e táppénzre?
- Felmondás után elmehetek táppénzre?
- A férjem kapja a GYES-t, mindketten dolgozunk. Elmehetek táppénzre a kicsi jogán, ha beteg lesz?
- Ha egy munkaerő közvetítő cég töröl és elküldenek a munkehelyemről elmehetek passzív táppénzre?