Felmondás után elmehetek táppénzre? (tudásbázis)
Ha jól értem, 15 napra mehet táppénzre.
Felmondási időre munkáltató akár fel is mentheti munkavégzés alól (tp. nélkül), itt nem ismerjük a körülményeket.
Ezt találtam:
Nincsen akadálya annak, hogy a munkavállaló a felmondási idejét táppénzen töltse, amennyiben a keresőképtelenség a felmondást időben követi (az után kerül rá sor). Ennek egyetlen feltétele a keresőképtelen állapot, melyet orvos igazol. A keresőképtelenség időtartama a felmondási időt nem fogja elnyújtani azaz, a munkaviszony a felmondási idő leteltével megszűnik. A munkaviszony csak akkor hosszabbodik meg, amennyiben a munkáltatói felmondás keresőképtelenség alatt történik. Ekkor ugyanis a munkavállaló felmondási korlátozás alatt áll, így a felmondási idő a visszatérését követően kezdődik el.
Akkor honnan mégy táppénzre, ha felmondasz?
Ne mondj fel, irány táppénz, ha ilyen a helyzet.
És ahogy mondják; ha találsz jobbat, kiíratod magad, és akkor egyből felmondasz.:)
Mi lenne, ha előbb keresnél másik munkahelyet és akkor mondanál fel, ha már van hova menned dolgozni?
Menj táppénzre, közben keress munkahelyet, felmondani ráérsz. És lehet, hogy ha tp-n vagy, ők mondanak fel neked:-)
Munkaerő kölcsönzőhöz sose mennék dolgozni, élősködők.
További ajánlott fórumok:
- Tud abban segíteni valaki, hogy felmondás alatt, ha valaki táppénzre megy, milyen jogai vannak a munkáltatónak?
- Tartósan beteg gyerekkel, -ha dolgozom és kapom mellé a gyest - elmehetek -e táppénzre, ha beteg lesz az oviban?
- Kismama vagyok. határozott idejű szerződésem ma jár le, ma még megyek dolgozni.hétfőn már elmehetek táppénzre?nem rughatnak akkor már ki?
- Még nem kaptam munkaszerződést, egy hete dolgozom de beteg lettem, elmehetek-e táppénzre?
- A férjem kapja a GYES-t, mindketten dolgozunk. Elmehetek táppénzre a kicsi jogán, ha beteg lesz?
- Gyed után elmehetek e táppénzre bármilyen okból, hogy megmeneküljek a kevés gyestől?