Kismama vagyok. határozott idejű szerződésem ma jár le, ma még megyek dolgozni.hétfőn már elmehetek táppénzre?nem rughatnak akkor már ki? (tudásbázis kérdés)
a szerződés úgy szól hogy póbaidő két hónap, az már áprilisban le telt, és hogy a szerződés határozott idejű, ami aug.22. járt le, és annak lejártakor ha addig nem értesítenek hogy nem kérnek már belőlem akkor automatikusan határozatlan idjűvé válik,ezt még anno el is magyarázták nekünk.
ma voltam dolgozni, holnap megyek uhra, de csak egy sztk. uhra ugrok be, hogy valami orvos alá is támassza hogy lát ott egy lakót:DD és jövőhét csüt.megyek a magándokihoz, akkor leszek öt hetes, három napos:DD csak lát már akkor valamit:DD
És ha bemennél, majd rosszullétre hivatkozva elmennél az üzemorvoshoz, vagy házi orvoshoz?
Ez csak egy tipp.
Tényleg vigyázz magadra!
Én nem jó hírt tudok ezzel kapcsolatban mondani.
Ha a határozott idejű szerződésedben nincs benne, h a lejáratot követően automatikusan határozatlan idejűvé válik, akkor bizony nem tehetsz semmit, csak a főnököd jóindulatában bízni, h meghosszabít, hisz úgysem Ő, hanem a TB fizeti majd az ellátásaidat.
gratulálok a pozi teszthez és minden jót kívánok!! :-)
A nőt terhessége megállapításától gyermeke egyéves koráig - munkaköri alkalmasságára vonatkozó orvosi vélemény bemutatása alapján - az állapotának egészségügyi szempontból megfelelő munkakörbe kell ideiglenesen áthelyezni, vagy meglévő munkakörében a munkafeltételeket kell megfelelően módosítani. Az új munkakör kijelöléséhez a munkavállaló hozzájárulása szükséges. Ha a munkáltató nem tud az egészségi állapotának megfelelő munkakört biztosítani, akkor a nőt a munkavégzés alól fel kell menteni, és erre az időre részére az állásidőre járó munkabért kell folyósítani.
FONTOS!
A fentiek alapján ideiglenesen áthelyezett, illetőleg áthelyezés nélkül módosított munkafeltételek mellett foglalkoztatott nő munkabére nem lehet kevesebb előző átlagkereseténél.
A határozott idejű munkaviszony határozatlan idejűvé alakul, ha a munkavállaló az időtartam lejártát követően legalább egy munkanapot, közvetlen vezetője tudtával tovább dolgozik.
ezt most találtam a neten, szóval kedden még be kell mennem.....
a munkahelyemen nem tudják hogy terhes vagyok, hisz még az elején vagyok.nem akartak amúgy se elküldeni, mert a jövőhétre is be vagyok osztva.
csak ha hétfőn nem dolgozom, akkor elmegyek táppénzre. csak nem tudom hogy akkor már védett vagyok e.
segítsetek.
További ajánlott fórumok:
- Határozatlan idejűből határozott idejű szerződés?
- Ha valaki határozott idejű szerződés alatt esik teherbe, a munkáltató köteles meghosszabbítani a szerződését a terhessége miatt?
- Tartósan beteg gyerekkel, -ha dolgozom és kapom mellé a gyest - elmehetek -e táppénzre, ha beteg lesz az oviban?
- Várandósság és hamarosan lejáró szerződés. El tudok menni táppénzre?
- Ha határozott idejű szerződésem van, tovább foglalkoztatnak vagy felmondanak?
- Még nem kaptam munkaszerződést, egy hete dolgozom de beteg lettem, elmehetek-e táppénzre?