Májas feltét recept


20 dkg máj darálva
30 dkg reszelt burgonya
2 dkg füstölt szalonna kockázva
1 közepes fej hagyma reszelve
5 dkg liszt
só, bors
olaj
A Májas feltét elkészítési módja:
A szalonnát serpenyőben kiolvasztjuk, ezen megpirítjuk a hagymát. A burgonya levét jól kinyomkodjuk, hozzáadjuk a májhoz, sózzuk, borsozzuk, majd annyi lisztet adunk hozzá, amivel jól formálható szeletet tudunk készíteni. Forró olajba evőkanállal beleszaggatjuk, kicsit ellapítjuk, majd a tüzet mérsékelve, mindkét oldalát pirosra sütjük.
Főzelékhez feltétnek, vagy saláta mellé, esetleg mártással tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Szilvi0121, 2019. dec. 19. 07:43
A májas feltét elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.