Burgundi marhasült burgonyafánkkal recept
230 perc
A Burgundi marhasült burgonyafánkkal hozzávalói:
60 dkg marhahús
só, bors, kakukkfű
1 dl olaj
20 dkg vöröshagyma vagy gyöngyhagyma
20 dkg sárgarépa
20 dkg zeller vagy paszternák
20 dkg apró gomba
1-2 ek. mustár (Dijoni)
60 dkg burgonya
20 dkg liszt
2 tojás
1 dkg szárított élesztő
2 dl vörösbor
A Burgundi marhasült burgonyafánkkal elkészítési módja:
Az húst egyben megfűszerezzük, körben egy serpenyőben elősütjük. A kockára vágott zöldségeket megpirítjuk, majd a hússal, mustárral együtt fedő alatt kb. 2,5 órát főzzük, vörösborral apránként locsolgatva. A főtt burgonyát liszttel, tojással, élesztővel összegyúrjuk, pihentetjük, majd kanállal bő olajba szaggatva szép pirosra sütjük.
Öntöttvas edényben a legjobb készíteni vagy valamilyen vastagfalú edényben.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Szilvi0121, 2019. dec. 16. 13:45
A burgundi marhasült burgonyafánkkal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.