Posztobányi puding recept


3 tojás
15 dkg cukor
1 l tej
1 rúd vanília
3 dkg zselatin
2 cl triple sec
2 cl rum
3 dl habtejszín
9 dkg kandírozott gyümölcs
9 dkg étcsokoládé (70-75 %-os)
5 dkg mazsola
5 dkg füge
8 dkg datolya
15 dkg babapiskóta
A Posztobányi puding elkészítési módja:
A tejből, tojásból, cukorból, vaníliából és zselatinból állandó keverés mellett meleg krémet főzünk. Én ebbe főzöm bele az alkoholt is, nem tudom így autentikus-e... Lehülés után, mielőtt még megdermed lazán beleforgatjuk a felvert tejszínhabot. A piskótát és a gyümölcsöket mazsolányi kockára vágjuk és a leforrázott mazsolával együtt a krémhez keverjük. Ezután hideg vízzel kiöblített formákba töltjük és a hűtőben dermesztjük. Tálaláskor a formákból kiborítva puncsmártással tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Szilvi0121, 2019. dec. 15. 12:08
A posztobányi puding elkészítési módja és hozzávalói.