Ma véletlenül tonikkal locsoltam meg a pálmákat, lehet valami bajuk? (tudásbázis)
Én egyszer borral locsoltam meg az egyik virágom. Kaptuk zöld flakonban és eszembe sem jutott, hogy az nem víz, csak hát a szaga elárulta, de már akkor bőven kapott. Én gyorsan utánaöntöztem vízzel úgy, hogy a cserép alján meg jött is ki. Átmosta a földjét, aztán kapott tápoldatot. A földje még sokáig borszagú volt, de a virágnak semmi vaja sem lett. :):) :)
Amikor már nagyon untam a borszagot, tettem rá egy réteg virágföldet, az teljesen elnyomta. :)
Szénsavassal? Az kifejezetten jó is.
A cukor szintén jó, a tonik savtartalmát meg túlélik. Csak ne legyen sós, amit rájuk öntesz, pl. a savanyú uborka levének nem örülnek.
Vegyél egy locsolókannát, gondolom üdítős flakonból öntözöl, azért volt a keveredés.
nem lesz semmi bajuk :D
max a sok cukortól bekukacosodik a virágföld, de remélhetőleg ezt is megúszod.
Ital tonic, 2 literes üvegben. Ügyanilyenben van a viz is ( régen volt eső - bár most perceken belül lesz - az udvarra vittem ki locsolni. És láttam, hogy habzik a földjük felszine, megkóstoltam, és a tonic volt.
Majd locsolom óránként, de azért eléggé megijedtem, ezek a szegény pálmák már annyi mindent kibirtak, kibirják talán ezt is.
Ital tonik, vagy arcra való tonik ?
Én amikor lepisilte a macska a virágomat, betettem a zuhanyalá és áztattam a földjét. Megmaradt a gyönyörű virágom.
Kár, hogy tdásbázis :)
Nem lesz semmi baja :)
További ajánlott fórumok:
- Hogy érhetem el hogy ha véletlenül találkozunk legyen valami köztünk?
- Szeretném megkérdezni emlékszik véletlenül valaki arra a torna kazettára (magnó) ami a 80-85 körül volt divat?
- Tényleg megszüntetik a szocpolt? És, ha igen mikortól? Tudja valaki véletlenül?
- Kislányom véletlenül leöntötte magát forró levessel.Mit tegyek rá neki?
- Az állatorvos egy hónap elteltével újra beadta véletlenül a veszettség elleni oltást. Nem lesz baja a kutyusnak?
- Fizetős autópályára hajtottunk véletlenül, de nem tudtunk a büntetésről mostanáig