Tényleg megszüntetik a szocpolt? És, ha igen mikortól? Tudja valaki véletlenül? (tudásbázis kérdés)
Amikor már azt sem tudni, hogy miből lesz a jövőhavi nyugdíj kifizetve, akkor bizony már csak a megszorítás segít. Legalábbis rövidtávon. Hosszútávú intézkedésekre is szükség van, de azokhoz már jóval korábban neki kellett volna fogni. Lehet keseregni, meg háborogni és mindenkinek igaza van, de azt a helyzetet ami most van nem lehet egyszerű adó- és járulékcsökkentéssel megoldani.
Az ország költségvetése épp úgy működik, mint az otthoni pénztárcánk. Ha többszörösét adjuk ki, mint ami befolyik, akkor bizony a kiadásokat is vissza kell fogni. És sajnos ez most a mi bőrünkre megy.
Ha korábban lett volna bátorságuk néhány kisebb, változtatást végigvinni (a saját portájukon akár nagyobbat is), akkor most nem itt tartanánk. De most ez van, és ezen már nem tudunk változtatni, csak alkalmazkodni a körülményekhez.
Éppen nem a megszorítások visznek előre.Ideiglenesen jó, de hosszútávon csak a lukakat tömködik vele.Adó és járulékcsökkentéssel jobban járnánk, mert a megszorítás hatására csökken a kereslet,ezáltal újabb munkahelyek szűnnek meg:(
Hogy B.G.mennyiért vállalta azt hagyjuk.Van neki más forrása,nem kell őt félteni ami bőven megtermeli neki a hasznot
Amúgy meg nem akarok védeni senkit, de azt azért nem árt megjegyezni, hogy a Bajnai havi 1,- ft-ért vállalta ezt. Nem mondom, hogy nem fognak fájni a megszorítások, de nélkülük lehet 2 hónap múlva már nem volna se GYED, se GYES, se nyugdíj, se semmi.
Ennyire komoly a baj. Tehát vagy kapunk kevesebbet, vagy hamarosan semmit se.
A pirula keserű, és nagyon nehéz szinte mindenkinek, de ezt nem lehet már tovább halogatni.
A családi pótlékot nem veszik el. Befagyasztják, tehát 2 évig nem emelik, változatlan marad a gyerekenként járó összeg.
A szoc.pol-t meg felfüggesztik, tehát egyenlőre nem lehet igényelni, de a 2009.július 1-ig beadott igényléseket (akkor is, ha pl. csak dec-ben lesz kifizetés) még kifizetik. Akiknek korábbi a hitelük és hiteltörlesztés alatt születik még tesó az is igényleheti és meg is kapja, mert rá a hitelfelvételkor érvényben lévő szabályozások vonatkoznak.
Ez a baj, hgoy mindenki idegesíti magát, és még senki nem tud semmi, cska mindenki hall...
Én pl: a családit csak attól veszik el aki 100.000 ft föl9ött van bejelentve
Tejesen tönkre akarják tenni a gyerekes családokat!!
(De vállalj minél több gyereket- mondják)
További ajánlott fórumok:
- Hogy érhetem el hogy ha véletlenül találkozunk legyen valami köztünk?
- Segítsetek Helga lányom hisztijét megszüntetnem!Én már mindent bevetettem!Mit csinálok rosszul?
- Miért penészesednek sűrűn a falak? Van valami tipp a megszüntetésre?
- Önkéntes nyugdíjpénztár megszüntetése, a 10 éves várakozási idő után, de hogyan?
- Van köztetek olyan akinek nagyon csúnya narancsbőrös volt a lába és sikerült megszüntetnie?
- Nem tudjátok véletlenül, hogy a Fővárosi plázákban mikortól lesznek szezon végi akciók?